od jara mám periferní neuropatii v levé noze. Začali mne pálit a brnět 2 prsty u levé nohy večer a i když si lehnu do postele večer. Pak se k tomu přidala nejistá chůze hlavně po ráno. Má neuroložka mi na to dala tabletky Gabagamma nebo Gabanox , 1 tabletka 300mg. Napřed jsem používal 1 tabletku ted už 3. Byl jsem i u jiného neurologa a ten mi doporučil to samé. Bolest přešla nyní až při 3 tabletkách, ale nejistá chůze zůstává ! Můžeš prosím říci jak se léčí tato neuropatie i jinak a zda se nějak dá úplně vyléčit nebo aby se nezhoršovala ? Cukrovku nemám! Děkuji Milan Šín

1 odpověď

Dobrý den. Těžko radit, chybí informace. Především si nejsem jistý diagnózou neuropatie. Spíše se jedná o neuropatický typ bolestí. Pokud se jedná pouze o prsty, bývá problém v deformaci nohy v oblasti příčné klenby, což je práce pro ortopeda. Bez zlepšení pozice příčné klenby nohy se bolesti zřejmě nezlepší. Dr. Lněnička J.

Získejte odpověď díky online konzultaci

Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.