Dobrý večer, už tak rok nebo 2 trpím sluchovými halucinacemi, ale pouze ve společnosti, nikoli když jsem doma sám nebo kdekoli jinde sám. Velmi často, například v práci se mi zdá jak kdyby mě okolí pomlouvalo, nebo něco vyčítalo...nevim jestli to je vsugerované nebo to je fakt. Dále trpím častými změnami nálad a bohužel i neschopností soustředit se na určitou věc na 100%. Skoro vždycky myšlenky nebo vnímání zajde někam jinam, než aby zůstalo u věci u které má. Když se mám na nějaký úkol soustředit naplno v práci, ve škole nebo doma jsou to velké rozdíly. Nejlíp se mi dělá doma v klidu, než mezi lidmi a ještě k tomu nějaké složitější věci. Jsem většinou nervózní a nemohu se plně soustředit. Bohužel jsem cca 4 roky pravidelně požíval mariuhanu a mám podezdření, že tato látka může z nějaké části za mé psychické problémy, které jsem předtím nemíval.
Dále se chci zeptat co by jste mi doporučil/a protože z toho mám už delší dobu deprese. Díky a hezký večer.
za Vašimi nepříjemnými stavy a pocity ve společnosti a potížemi se soustředěním mohou stát různé příčiny. Píšete, že se cítíte komfortněji doma a soustředění je lepší, když jste sám. Mohlo by tedy být přínosné například zkoumat, čím je tento rozdíl způsoben a zda je možné hledat cesty, jak se mezi lidmi cítit lépe. Doporučuji Vám se objednat na konzultaci k psychologovi a tam to probrat. Pokud byste se cítil svými potížemi výrazněji omezen v běžném životě, je na místě se objednat i k psychiatrovi. Péče psychologa a psychiatra se může dobře doplňovat. Přeji Vám hodně štěstí, Anna Putnová
výše zmíněná spolupráce s odborníkem je zde určitě vhodná, samy tyto potíže pravděpodobně neodezní.
Podle zkušeností je však v těchto případech nejlepší orientovat se spíše na alternativní metody léčby, jelikož léky od psychiatra neřeší přímou příčinu problému, vzniklého jako důsledek užívání drogy.
Symptomy, které popisujete, jsou poměrně typické, často se k nim přidává i zvýšená únava až vyčerpanost. Pokud by se Váš stav zhoršoval, je potřeba zabránit propadu co nejdříve, a to v první fázi alespoň těmi léky.
S pozdravem Mgr. Skulilová
S pozdravem Mgr. Skulilová
Obdobné otázky
- Dobrý den, již delší dobu (asi 2 roky) mám lehce zhoršený zrak na jednom oku, pravém. Jde o to že levým vidím na 100% ale pravým vidím ostře text písmem cca 2cm vysokým jen do vzdálenosti pár metrů (cca 3-4m) ale občas vidím normálně ostře jako druhým (pokud delši dobu hledím do dálky, či někdy po ránu…
- Dobrý den, už delší dobu mám na nohách takové pupínky. Myslela jsem si, že jde o bleší kousnutí, ale předevčírem nám ve skole bylo řečeno, že má spolužačka svrab, a už delší dobu s tím chodila do školy. Byla jsem proto u doktorky a ta mi řekla, že mám také svrab, ale mamka si pořád mysli, že jde…
- Dobrý den, omlouvám se, jestli tento dotaz nebude splňovat nějaké podmínky, ale opravdu nevím, koho jiného bych se měl zeptat, než přímo lékaře. Už od základní školy je mým snem být chirurg. Vždycky jsem se pro to snažil dělat 2 věci - dobře se učit a zlepšovat si jemnou motoriku. Teprve nedávno mi však…
- Dobrý den, mám infekční artritidu kolenního kloubu. Orálně užívám antibiotika, předepsané lékařem v zahraničí. V pondělí se snad budu moct vrátit domů, do Prahy. Jakého lékaře mám po návratu vyhledat? Ortopeda, či chirurga? Věděli byste případně o konkrétním lékaři? Děkuji
- Dobrý den, Dnes jsem byl na CT plic. Ve výsledcích stojí sarkodioza 2.stupne. Paní plicní si mě hned zavolala a řekla mi, že sice vyšlo toto, ale ona si pořád mysli, ze mam TBC.. Na další vyšetření kamerkou přes jicen a odebrání vzorků jsem na neschopence, ale jak je možné, že při podezření na TBC mám…
- Dobrý den, moje otázka zní. Je možné si nechat vytrhat zuby aby se mi mohla dát náhrada? Je to z důvodu každodenní bolesti že zkažených zubů z mojí chyby. Každý den beru velké množství prášků na bolest. Děkuji moc za odpověď
- Dobrý den, mám následující zdravotní problémy: padání a zhoršená kvalita vlasů, vypadávání vnější strany obočí, zimomřivost, neopodstatněné přibírání na váze, váčky pod očima, suchá kůže, častá zácpa, únava apod. Nechala jsem si v soukromé laboratoři udělat krevní rozbor. U hormonu S_FT4 volný mi vyšla…
- Dobrý den, trápí mě suchý kašel a mám strach aby to nebyl ten nový koronavirus, protože jsem četla, že to muže být 1 z příznaků. Jak zjistím jestli je to koronavirus nebo ne? K doktorce se jít bojím protože tam muže být plno nemocných a tak to zkouším touhle cestou. Děkuji
- Dobrý den chtěl bych se zeptat řízl jsem do prsteníčku plechem rána není moc velká dal jsem si dezinfekci ale vím jak je rána hluboká stalo se to okolo deváté dopoledne a teď je sedm hodin večer tak jestli nemám radši zajít k doktorovi díky za odpověď
- Dobrý den, dostal jsem od urologa na přeléčení zánětu močových cest Ciplox 250 2x denně a již po 2 tabletách mi začalo nepříjemně praskat a lupat v kloubech v celém těle a rovněž cítím mírné mravenčení v nohách. Může to být nežádoucí účinek antibiotik, případně je potřeba lék přestat užívat? Děkuji za…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: