Dobrý večer, obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Moje babička má velké bolesti zad, které ji střílí do nohy. Tento stav trvá 6 měsíců. Má za sebou v poslední době druhou hospitalizaci a žádné zlepšení nenastává. Po rotačním pohybu na rehabilitaci se stav ještě zhoršil. Diagnóza je prolongovaná dekompenzace chron. LIS s radikulopatií L5, S1 l. sin. Už nevíme jak dál. Přesto že je 86 let stará, kalendářní věk neodpovídá biologickému. Bez bolestí byla vždy čiperná. Dlouhodobé braní léků ulevující bolesti stav nelepší. Dalo by se pro mojí babičku něco podniknou? Děkuji za odezvu.

1 odpověď

Dobrý den. Určitě . Otázkou je, co způsobilo její bolesti. To nepíšete. Osobně bych si vsadil na infekci některým z herpetických virů. Méně pravděpodobná je hernie disku nebo nádor. Ale toto je nutno vědět přesně. Pak se to dá vyřešit. Dr. Lněnička J.

Získejte odpověď díky online konzultaci

Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.