Dobrý den vážený pane doktore, doktorko, byla jsem na CT a chci se zeptat jak vážná je diagnoza "Komorový systém a subarachnoidální prostory širší při atrofii mozkové" a zda se to dá léčit a jakým tempem se shoršuje, je mi totiž teprve 58 let. Byly mi předepsány léky Godasal 1/2 tabl. a Cavinton Forte 1/2 tabl. Musím brát oboji léky, nebo raději vynechat Godasal a vzít si 1 celou tabl. Cavinton Forte nebo jsou nějaké jiné kvalitnější léky ? Nebo zvýšit dávky ? (klidně si i doplatim). Děkuji za upřesnění a odpověď přeji krásný den.
1 odpověď
Dobrý den. CT vyšetření je jen pomocná metoda. Základní problém jsou potíže pacienta. Otázkou je , zda máte skutečnou atrofii mozkovou nebo to jen tak vypadá na CT. Muselo by být k dispozici CT vyšetření starší 5-ti let a porovnat nálezy. Cavinton a Godasal na skutečnou atrofii mozku nemají žádný vliv. Atrofie mozku není nemoc, jenom název pro změny anatomie mozku při mnoha různých onemocněních. Je třeba říci, kterou nemocí s projevy atrofie mozku na CT trpíte a pak ji začít léčit. MUDr. Lněnička J.
Získejte odpověď díky online konzultaci
Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.