1 Počet odpovědí:
Dobrý den, v červenci jsem přišla na nevěru mého manžela. Doposud v tom nevidí žádné své selhání, pouze já vše příliš řeším. Nějak jsme to téma uzavřeli, avšak od září vychází na povrch další a další jeho lži týkající se dané třetí osoby. Aktuálně mi tvrdí, že kontakt mezi nimi probíhá tak jednou za 2 týdny, přičemž já ale bohužel vím, že si píšou denně. Když ho s tím konfrontuji, jsem za psychopata, který si to vše vytváří ve své hlavě a ničí mu tím život. Máme rok a půl staré dítě a další na cestě. Já jsem psychicky úplně zničená, nepamatuji si den, kdy bych se necítila v neustálém stresu. Má tohle nějaké řešení? V mé hlavě nedokážu řešit nic jiného než tohle. Je teda opravdu problém ve mně a měla bych se jít léčit? Má vůbec tohle manželství budoucnost? Děkuju za odpověď.
Mgr. Kristýna Hriciková
Psycholog, Psychoterapeut
Ostrava
To co popisujete neznamená že je problém ve vás ani že byste se měla léčit. Vaše reakce jsou pochopitelné v situaci kdy byla narušena důvěra a zároveň není obnovena otevřenost a bezpečí ve vztahu. Pokud partner udržuje kontakt s osobou se kterou vás podvedl a zlehčuje vaše pocity nejde o vaši přecitlivělost ale o další zraňující chování.

Řešení není v tom že se uklidníte vy ale v tom že partner převezme odpovědnost a jasně ukončí kontakt. Bez toho se důvěra neobnoví. Budoucnost manželství závisí na jeho ochotě něco změnit ne na tom kolik vy vydržíte.
Přeji vše dobré, Kristýna Hriciková

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.