Dobrý den, ráda bych se touto cestou zeptala na pár věcí. Už něco přes rok řeším potíže s nerovnováhou, bolestí hlavy, málo zhoršené vidění. Nové se mi přidaly záškuby (v ruce, noze, prstech). Dále mám brnění v noze a občas zapomínám. Všechny tyto potíže se spustily parézou VII a XII nervů a takt. hypestezií pravostran. končetin. Už mám za sebou asi 5x MR, kdy bych vám sem ráda vložila alespoň popis poslední MR: nativně zhotoveny sekvence T2, FLAIR axiálně, T1 sagitálně a T2, koronárně - paraventrikulárně více vpravo ojedinělá zcela drobná FLAIR a T2 hypersignální nespecifická ložiska. Cystická formace epifýzy velikosti 13*9mm. Jeden lékař mi řekl, že to podle příznaků i podle MR vypadá jak RS, druhý lékař to vyvrátil. Jak to vidíte vy? Nicméně mě ještě zajímá překlad tohoto: středně abnormní graf pro naznačené ložisko ostré specif. aktivity tempor. dx.,co to prosím znamená? Teď jsem ve fázi, kdy čekám na výsledky již druhé LP. Pokud to dopadne zase tak, že to budou jen sledovat a budu mít kontrolu za rok, mám zkusit například Motol? Je mně to dost trapné s těmito problémy chodit po lékařích, někteří mi řekli, že to má každý druhý, tak to nemám řešit, ale má obvodní lékařka mi to doporučila. Jaký na to máte názor? Má cenu to nějak řešit? Je pravda, že závratě při každém zastavení a každodenní bolesti hlavy jsou obtěžující. Velmi se omlouvám za obsáhlý dotaz, ale i tak si troufám Vám poděkovat předem za odpověď.

1 odpověď

Ignorujte dobré "rady nic nedělat ", a pokračujte v dosavadním sledování na neurologii. Moznost RS by mělo povrdit, nebo znejistit vyšetření likvoru z lumbální punkce. Dále sledovat EEG a podle mého názoru by bylo vhodné doplnit vyšetření PET CT mozku.

Získejte odpověď díky online konzultaci

Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.