Dobrý den, od útlého dětství mám problémy s "nedoslýchavostí" ( v dětství jsem chodil na ORL na profuk = po něm vždy zlepšení a na audio ), a zdá se ( to totiž nevím zda již od dětství či postupem času ) čichem a chutí. Na internetu jsem se v nějakém článku dočetl že se může jednat o poruchu příslušných nervů a že jejich oslabení nebo vymizení může ukazovat na porušenou míchu nebo poruchu nervového přenosu. V dětství jsem míval často záněty středního ucha a tehdy se to řešilo klasicky pícháním, obě uši mám píchnuté několikrát - tomu přisuzuji "nedoslýchavost" ( není to nijak markantní ). problém s čichem a chutí přikládám trháním nosních a mandlí. Přítelkyně, která má ale "absolutní chuť", té se to příliš nezdá a myslí si, že je to spíš něco, co si žádá neurologické vyšetření i kvůli mé houpavé chůzi. Asi bych nikdy nepsal, kdybych před časem na vstupní prohlídce se nedostal až ke kardiologovi, který zjistil nedomykavost chlopně a to vrozenou a slyšitelnou pouhým uchem. Začínám mít tedy jisté pochyby o odbornosti mé tehdejší dětské lékařky a rád bych věděl, zda lze tyto vjemy navrátit či nikoli. Prosím o radu, zda se toto dá zjistit neurologickým vyšetřením nebo jinými vyšetřeními. Děkuji

1 odpověď

Dobrý den. Kombinace Vašich problémů jistě stojí za konzultaci a základní vyšetření neurologem.

Získejte odpověď díky online konzultaci

Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.