Dobrý den. Měl bych následující dotaz. Manželka dochází každých půl roku na Diabetologii na kontrolu hladiny cukru v krvi z důvodu podezření na diabetes. Naposledy byla cca před měsícem /v dubnu/ kdy jí byly naměřeny hodnoty 7,8 v krvi a byly ji nasazený léky. Při předešlých kontrolách mývala vždy hodnoty od cca 6,3 - 6.8 max.7 /bez léků/. Dodržovala a dodržuje dietu a snaží se stravovat zdravě dle pokynů lékařky. Chtěl bych se ale zeptat, zda takto náhlé zvýšeni hodnot v krvi během posledního půl roku by mohlo být zapříčiněno event. používáním různých kosmetických přípravků (nechala se zlákat a ukecat známou do prý "úžasné a skvělé přírodní" kosmetiky zn.Tiande). Různé krémy, šampony, kondicionéry, soli apod. na sebe přesně posledních půl roku maže a já mám vážnou obavu, zda jejich požívání není jednou z příčin zvýšení jejích hodnot. Podle složení některých jí používaných krémů, jsem si na internetu dohledal, že některé přísady v těchto výrobcích nejsou pro zdraví zrovna ideální /některé jsou označeny pro zdraví rizikové/, ale manželka si nedá říct. Předem vám děkuji za odpověď - Milan
Dobry den,
kosmeticke pripravky se maji stridat, rozhodne sledovat obsah jakekoli kortikoidni slozky. Ty mohou mit vliv na zhorsovani cukrovky. Doporucuji se poradit s osetrujicim lekarem nad touto pouzivanou kosmetikou.
Obdobné otázky
- Dobrý den,mám už asi pět let bolesti břicha v levo pod žebry.Byla jsem na krvi, ultrazvuku , kolonoskopie, gastroskopie vše v pořádku,ale bolesti přetrvávají.Bolest je tupa.Nevim si rady co dál.
- Dobry den, po obstriku zapesti mi v miste vpichu zustala ruzovobika skvrna. Vypada to jako ztrata pigmentu. Je stav trvaly? Mam jiz 2mesice. Mohu si nejak pomoci? Dekuji Johana
- Dobrý den, v týdnu jsem si byla u praktického lékaře pro neschopenku z důvodu střevních potíží. Lékař mě objednal na výtěr. Střevní potíže přes víkend ustoupily. Je možné výtěr odmítnout? Děkuji za odpověď.
- Dobrý den Je mi 25 let a několik týdnů mě trápí bolest v podbřišku myslím ze v okolo vaječníku. Při sexu je to místy až nesnesitelné a místy to necítím vůbec nebo jen v menší formě (záleží na poloze). Behem dne to necítím skoro vubec výjimečně když zvedám něco těžkého nebo se špatne ohnu. Nevim jestli…
- Dobrý den, již přes roku mě bolí levé zápěstí. Při ohybu mě zápěstí bolí a při kroužení mě v zápěstí lupe a jak kdyby něco přeskakovalo. Úraz jsem na zápěstí neměla již několik let. Byla jsem zatím na rentgenu a doktor mi dal požadavek na ORT vyšetření, kde popsal níže požadavek, kterému nerozumím a…
- Dobrý den, Již po šesté za sebou se mi na oku, v rozptylu měsíce a půl, udělalo na oku ječné zrno. Jsem 3 měsíce po porodu tak nevím, jestli jsou tyto nepříjemnosti způsobené "hormonální smrští" a stačí počkat, než se hormony ustálí, nebo mám navštívit lékaře? Děkuji.
- Dobrý den, mého otce (50let) trápí již delší dobu vyrážky, zejména po poslední kolonoskopii, na které byl kvůli operaci s vnitřními hemeroidy, cca půlroku zpátky. Dnes se mu dělá vyrážka hlavně na holenních, zpočátku to jsou drobné pupínky, které se rozšiřují a teď už to vypadá spíše jako strupy. Začínají…
- Dobrý den, při masturbaci nebo při erekci, mám zaškrcený penis, když předkožku stáhnu. Žalud je při tom nafialovělý do kterého zřejmě nejde krev. Nechci obřízku !!! popřípadě žádnou operaci. Prosím o radu.
- Dobrý den, několik dní mám na břiše a na zadech malé červené pupínky různě rozmístěné a hodně svědí. Žádné léky neberu ani nejsem nijak nemocná. Doktorka mi řekla že neví co to je a na kožní nebo alergologii mě můžou objednat až za dlouho. Můžete mi poradit co to může být a co s tím můžu dělat? Děkuji.
- Dobrý den,užívám léky Dapril 5,Emanera 20mg,Trexan 2,5mg,Medrol 4mg a Acidum.(dg.Psoriasa,Psoriatické artropatie).Medrol 4mg užívám 2krát týdně(úterý a čtvrtek-vždy ráno 1tbl po jídle.Chodím po něm vždy velmi často na WC(na malou,a časté nutkání na moč)téměř každou půlhodinu až hodinu.Je to při užívání…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: