Dobrý den. Mám problém s ulomkem plotenky na S1L5. Trva to uz aspon 8.let.Zatim to vyresili rehabilitace. Ale posledni uz nezabrala a bolesti zad, mrtveni a mravenceni v leve noze jsou uz docela silné. Nevydrzim stat na jednou místě a v praci musim poposedavat abych vydržel smenu. Delam ve strojírenství. Mudr. mě doporucila operaci. Ted otázka : můžu podstoupit magnetickou rezonanci bez toho abych šel na operaci? Rad bych věděl momentalni vysledek a potom by se uvidelo co se s tim dá udělat. Jaká jsou rizika operace a popripade kde bych v Brne našel nějakého odbornika a jak dlouho trvá rekonvalescence. Dekuji za odpověď. Jinak mám 52.roku a trochu větší nadvahu.

2 odpovědi

Magnetická rezonance je třeba před operací, ale může se provádět kdykoliv. Výsledek se musí interpretovat na konkrétní zdravotní stav . Riziko operací je hlavně v tom, že po větších operacích se mohou vytvořit srůsty a obtíže se mohou vrátit. V Brně je pracoviště, které se zabývá páteřemi velmi kvalitní. Jistě Vám pomohou.

Získejte odpověď díky online konzultaci

Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.

Jen bych upozornil tazatele na fakt, že nadváha může znemožnit jak magnetickou rezonanci, tak operaci. Záleží na skutečné hmotnosti. Každopádně doporučuji ubrat na váze.