Dobrý den, mám 20let a mám vnější hemeroidy již delší dobu, asi v 15 letech jsem si do začal uvědomovat že něco mám protože doktoři to neřešili. Trpěl jsem zácpami od malička. Naštěstí se mi to zlepšilo a zácpu mívám nyní velice zřídka ale hemeroidy bohužel zůstávají stále. Muj gastrolog mi řekl že nemám hemeroidy tak rozšířené a že nevadí pokud pár krat mívám krev ve stolici. Jenže podle mne to normálně není a chci se jich zbavit úplně. Mazal jsem je různými mastmi, zkoušel koupel v dubové kůře ale nikdy to nezmizelo úplně. Momentálně chci vyzkoušet Detralex ale nevím jestli bude mít účinek a jak bych ho měl dávkovat jelikož nemám hemeroidy velké, jde o první stádium, myslim. Další problém je ten že teď mám partnera mívám s nim anál a zdá se že mi to dráždí a zvětšuje hemeroidy, může to být způsobeno sexem Ačkoliv používáme hodně lubrikantu? Prosim o radu jak se toho zbavit, nejprve spíše mastmi a tabletkami. Později pokud je třeba i jinou cestou.
Děkuji pěkně za odpověď a pomoc.
Děkuji pěkně za odpověď a pomoc.
doporučuji jednoznačně Vám navštívit proktologa a nechat se vyšetřit.
Dle Vašeho laického popisu nelze rozhodnout ,zda se jedná o hemoroidy zevní, či vyhřezávající hemoroidy vnitřní, či jen výrůstky na okraji konečníku- pliky anální.Až dle přesné diagnozy je možno volit léčebný postup. Samozřejmě, že anální styk, přispívá ke dráždění konečníku a může způsobovat obtíže.
Pokud budete aplikovat dubovou kůru v gelu místně, nic nezkazíte.
MUDr. Zbyněk Dvořák
Proktologicko-chirurgická ordinace
Senovážné nám. 22, Praha 1
doporučuji jednoznačně Vám navštívit proktologa a nechat se vyšetřit.
Pokud budete aplikovat dubovou kůru v gelu místně, nic nezkazíte.
MUDr. Zbyněk Dvořák
Proktologicko-chirurgická ordinace
Senovážné nám. 22, Praha 1
Dobrý den.
Občasné krvácení z konečníku je jistě stresující záležitost, která si žádá podrobné vyšetření a jistě by bylo vhodné i provedení kolonoskopického vyšetření. To co pozorujete dlouhodobě zevně na okraji řitního otvoru budou s vysokou pravděpodobností kožní řasy, které i při dostatečném použití lumbrikantu jsou při análním sexu drážděny. Po vyšetření se dá určit spolehlivě původ obtíží a stanovit další léčebný plán.
Obdobné otázky
- Měl bych dotaz ohledně červeného fleku po kousnutí klíštětem. Syn ma na ruce asi 5cm "kružnici" uvnitř světlejší, tmavější okraj. Mám foto. Máme se bát nejhoršího, nebo to nemusí být borelioza?
- Dobrý den, našiel som si kliešta na tele, po odstraneni tam zostala mala červena bodka ako po uštipnuti komarom. Tato bodka po 5 dnoch stale nemizne. Mal by som navšštivit lekára. Ďakujem za radu.
- Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, dědovi je 80 let přišli mu na to, že mu jedna chlopeň nedovira asi nedomykavosti. Museli by mu otevřít celou hruď. Lékař nedoporučuje otevírat vzhledem k věku :-( :-( jeho srdce by to neustalo - říkal mu Dr. Je nějaká šance že by to mohlo jít mu srdce zoperovat? Děkuji.
- Dobry den, mam trvale poskozene zdravi bez moznosti zlepseni. Nemohu se s tim szit a citim velky vztek. Nekdy i touzim po odvete. A mam chut dotycneho lekare fyzicky napadnout. Ackoliv vim ze je to nepripustne! Jsem v situaci kdy se po pravni strance nemam jak branit. Jde o to, ze moje zdravotni problemy…
- Dobrý den, chci se zeptat.Mam delší dobu gyn.problemy silné krvácení mimo menstruační cyklus. Ale už se to řeší s nemocnici, půjdu na zákrok. Ale do doby zákroku mi předepsal můj gynekolog kapky kanavit na zmírnění krvácení které zabírají. Jenže mám je brát ještě celý příští týden a nějak to pan doktor…
- Dobry den,dcera 10let si stezuje pri skakani na trampoline na bolest na hrudi.Take pri skytani.Ma z toho strach a trapi ji ze na trampolinu nemuze.Muzu mit prosim dotaz cim to muze byt?dekuji
- Dobrý den, bude mi 22 let a již několik dní cítím bolest čelistního pantu (tlak). Když zavřu ústa, po chvíli mě začnou bolet zuby. K tomu se přidává bolest hlavy a tlak pod uchem. Všiml jsem si, že mi rostou zuby moudrosti, přesněji řečeno jeden z nich už se prořezává dásní. Chtěl bych se proto zeptat,…
- Dobrý den,moc prosím o názor...v pátek mi zubařka trhala šestku dole vlevo,byl to složitější zákrok, zub se drolil a trhání trvalo cca 30 minut. Po odeznění lokální anestezii byla rána bolavá,ale postačila analgetika...přes víkend mě začalo bolet až do krku a jazyk,tak zubařka nasadila antibiotika Rovamycine…
- Dobrý den, na paži se mi cca před rokem udělala taková tmavá "piha", má rozpité okraje a na dotyk cítím, že je uvnitř taková malá měkčí bulka. Tmavý útvar (cca 5- 6 mm) s bulkou uvnitř. Mohu se zeptat, co to je za útvar a zda-li je nebezpečný? Měla bych to nějak řešit? Děkuji
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: