Dobrý den chci se zeptat poprosit mám 15 ti letou dceru a je na mě zlá .Po rozchodu z přítelem se přítel oženil a dělá pořád problémy mezi mnou a mezi dětmi .Máme jí teď platit napůl skolu když řeknu že nemám na to abych jí dala kapesné je na mě zlá a řekne o mně že mě nemá ráda a že jsem k ničemu. Pořád na mě něco svádí a psychicky mě týrají. Můžu poprosit o radu jsem už někdy z toho zoufalá. Děkuji moc XXXX
Dobrý den, chápu, že to, co prožíváte, je náročné a vyčerpávající. V období dospívání jsou emoce často rozbouřené a děti někdy volí slova, která zraňují – aniž by to tak skutečně myslely.
Zkuste nejdříve sama sebe uklidnit a potom k rozhovoru s dcerou přistoupit s nadhledem dospělého, ale i se snahou porozumět věcem z jejího pohledu.
věk 15 let je velmi problematické období vývoje a dcery velmi často v tomto období bojují s matkami. V situaci, kdy rodiče žijí odděleně je riziko takového chování ještě vyšší.
Pro řešení Vaší situace by byla potřeba odborná pomoc, protože sama v textu píšete, že se cítíte týraná a jste zoufalá. Nebojte se někoho navštívit. Potřebujete nabrat síly, změnit své chování v některých situacích tak, aby dcera neměla prostor s Vámi manipulovat. Také je potřeba pracovat na tom, aby jste začala více vnímat, že se dcera také trápí a je velmi pravděpodobné, že to co říká, nemyslí vážně.
Přeji hodně sil a dobrý výběr terapeuta/terapeutky.
Lucian
Přeji hodně sil a dobrý výběr terapeuta/terapeutky.
Lucian
Obdobné otázky
- dobry den pouzivala jsem nosni sprej z duvodu ucpaneho nosu muconosal plus, ale momentalne to musim strikat denne treba az 5x, jinak mam hodne ucpany nos. . Bez Muconasalu posledni par dni nemuzu vydrzet protoze jiny sprej nezabira. po pouziti muconasalu mi tece z nosu a treba za 2-3hodiny mam zase ucpany…
- Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, které z doplňků stravy je možné používat při kojení bez ohrožení miminka. Potýkám se s výkyvy nálad, únavou a poporodní depresí. Tyto doplňky jsem již používala dříve s úspěchem. Ashwaganda Maca Hořčík Omega-3 Rozchodnice růžová Děkuji za odpověď…
- Dobrý den. Mám nárok na invalidní důchod, když jsem po lehké mozkové mrtvici a srdečním infarktu (2 roky poté)?
- Dobrý den, ráda bych se zeptala na kombinaci konkrétně dvou doplňků stravy a to probiotika (v tabletach) a yucca (taktéž v tabletach). Lze je brát soucasne? Nebo je to pro tělo spíše kontraproduktivní? Případně bych chtěla poprosit o radu, jak je přes den užívat. Předem velice dekuji a přeji hezky…
- Dobrý den, v srpnu se chystám na měsíc do Asie (Thajsko, Malajsie, Indonésie, Vietnam) a chtěl jsem se jít přeočkovat na tetanus, jelikož to na konci září bude 15 let od předchozího očkování. Praktická lékařka mi ale řekla, že to je zbytečné a ať přijdu až na podzim, i po sdělení plánované cesty.…
- Dobrý den mám jít na rentgen páteře a mám předepsaný Guajacuran kvůli svalovému napětí a bolesti zad. Chtěla jsem se zeptat, zda mám brát tablety ještě před vyšetřením, nebo je lepší počkat až po rentgenu. Děkuji za odpověď.
- Dobrý den, opakovaně každý měsíc se mi vrací bolesti hlavy v oblasti čela, které jsou doprovázení rýmou. Proto bych se chtěla zeptat, zda by mohlo jít o chronický zánět dutin a je potřeba vyhledat praktického lékaře? Děkuji za odpověď.
- Dobrý den, prosím ,je nutné nasadit antibiotika po kousnutí klíštětem před dvěma měsíci, když hodnoty testu ELISA jsou Igm 2,2 a Igg 0,7 a jiné příznaky zatím nejsou? Praktický lékař to odmítl . I CRP bylo negativní.Co v tomto případě dál dělat? Děkuji za odpověď B.XXXX
- Dobrý den, ráda bych se zeptala na názor dalšího lékaře. Minulý rok v období prázdnin mě začal obtěžovat "knedlík v krku", ovšem žádné přidružené obtíže, jen tento nepříjemný pocit. Navštívila jsem praktickou lékařku, která mi udělala krevní testy...všechno bylo v pořádku, i štítná žláza. Přesto jsem…
- Dobrý den, jakožto kluk mám problém s předkožkou. Mám ji srostlou s penisem a přetahování přes žalud bolí, až to nejde. Je mi 16 let, jde s tím něco udělat...?
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: