Dobrý den, byla jsem hospitalizována v nemocnici s plísní z morčat na lýtku a noha mi při běžném chození začala trochu natíkat, tak mi dali před odchodem z nemocnice Detralex na žíly. Noha mi ale 14 dní po odchodu z nemocnice při větším chození v běžném životě začala i přesto hodně natíkat a bolet, a už několik doktorů nad tím pokrčilo rameny, že žilní ultrazvuk mám v pořádku a na ohmat nic nenašli. Ráda bych proto nahradila Detralex bylinkami a chci se zeptat, jestli můžu pít dohromady čaj Vilcacora a kopřivu, aniž bych měla z obou třeba nějak moc zředěnou krev. Ráda bych nahradila ten Detralex a jelikož jsou chemické léky silnější, napadlo mě nahradit ho dned 2 bylinami, o kterých vím, že čistí krev. Co si o tom myslíte? Děkuji za radu.

1 odpověď

Dobrý den, úplně každá chronická nemoc má svoji psychosomatickou příčinu, takže nejlepší je odstranit tyto bloky, které ji ve skutečnosti způsobily. Chronické problémy jsou vždy až následkem toho, že původní příčiny nebyly odstraněny, takže rozhodně doporučuji nezapomenout na ně, protože se obvykle na každém problému podílejí až 80% podílem. Co se týká konkrétní odpovědi, zda kombinovat tyto bylinky. Tak bych kombinaci nedoporučila. Kopřiva velmi dobře čistí krev a je vhodná vždy tři týdny a nejlépe čerstvá a pak nejméně 3-5 týdnů pauza. V pauze bych nasadila čaj z pravého kořene zázvoru, který také velmi dobře čistí krev a je i protizánětlivý. Ovšem to se stále týká jen toho fyzického těla, neřeší to tu psychosomatickou příčinu. Nemění to tu celkovou energetiku zásadně k lepšímu, to znamená, že to podpůrně pomůže asi z 20%. Zbytek umí právě dlouhodobější práce s energií, která v těle mění celkové vnitřní nastavení (mění tělo na úrovni podvědomí a na to reaguje zlepšením i vlastní imunita). Z dostupných prostředků to z části umí HIPP, který pomáhá čistit veškeré tělní tekutiny (moč, lymfu a krev), z části funguje i na úrovni zlepšení energie. HIPP funguje tak, že dává imunitě impulz, aby se sama zlepšovala a začala reagovat lépe sama. Je možné jej kombinovat se zázvorem i kopřivou a je možné jej opakovat a třeba i podpořit Urinodrenem, který zlepšuje proti plísňovou imunitu (z hlediska čínské medicíny). Ovšem chtěla bych podotknout, že vynechání léků je vždy jen na vaší zodpovědnost. Z mého pohledu je vhodná i úprava stravy (co nejvíce zásadotvorné stravy), ale základem je stále to odstranění právě těch psychosomatických příčin v kombinaci s navrženým postupem. Hezký den, Žaneta Marijczuková, Ing.

Získejte odpověď díky online konzultaci

Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.