Dobrý den, 12 let jsem brala Hormonální antikoncepci, s roční pauzou po 9 letech a teď 3 roky jsem ji brala opět vkuse.
Chci se zeptat zda po vysazení HA je vhodné se snažit o mimčo hned v době po vysazení nebo počkat nějakou chvíli a očistit tělo.
Dále jsem se chtěla zeptat kdy je vhodný začít brát kyselinu listovou zda už začít nebo po vysazení HA.
Děkuji za odpověď hezký den:-)
Děkuji za odpověď hezký den:-)
Očišťovat se můžete ve sprše. Vaše tělo se zbaví většiny hormonů během 2-3 dnů. Rozhodně na nic nečekejte, první ovulace se dostaví (většinou) za 12-28 dní po vysazení HAK.
kyselinu listovou začněte užívat ve chvíli kdy začnete plánovat graviditu.
Souhlasím s výše uvedenými odpovědmi, může se podařit gravidita již hned v dalším cyklu po vysazení, předchozí braní antikoncepce ji neovlivní
Dobrý den kyselina listová mužete brát poržád a ovuláce budete mit za 12 dny co pčestanete brát HA .
S POZDRAVE,
S POZDRAVE,
Souhlasim s kolegy- jen dodávám po vysazeni antikoncepce nastává casto tak zvaný rebound fenomén tedy neco jako odrazový efekt a mozne gravidite to napomůže. Kyselina listová je vhodná takze muzete zacit uzivat pokud jiz na tehotenstvi “pracujete”
Pekny den
MUDr Ludek Fiala PhD MBA
Pekny den
MUDr Ludek Fiala PhD MBA
Obdobné otázky
- Dobry den je mi 22 let obcas se mi na obou stranach krku v oblasti usi objevi suche cervene fleky,ktere na povrchu bile(droli se,supinati). Obcas to mozna svedilo ale tim si nejsem jista.Cetla jsem na internetu ze to miva dost lidi a ze by z zoho pozdeji mohla vzniknout rakovina kuze kdyz se to nebude…
- Dobrý den. Již dva týdny mě trápí rýma, bolest krku, a teď i otekly jazyk s otisky zubů. Na spodní straně jazyka, úplně vzadu na měkké tkáni se mi udělal jakýsi malý útvar, je volný a otira se mi při pohybu o zuby.Dotoho mám zarudlé a bolavé dásně. Poraďte prosím, děkuji.
- Dobrý den, jsem 11dní po operaci močového měchýře.Ráno když vstanu, mám moč černou jako coca cola.Při prvním ranním močení mám růžovou až lehce červenou moč se známkou krve.Během dne se moč jakž takž vyčistí.Po odpočinku ve vodorovné poloze mám vždy moč s krví.Již jsem byl 3x na urologické ambulanci…
- Mám na obličeji mateřské znaménko. Půjde odstranit?
- Dobrý den, mívám svědění na holeních, ze zadu na stehnech a teď mám na zádech krupičku asi 10 červených pupínků a v obou podpaží mám malé bílé puchýřky. Jiné problémy nepociťuji. Nemůže se jednat o pohlavní nemoc? Popř. o co by se mohlo jednat? Děkuji za odpověď.
- Dobry den, chtela bych se zeptat jak dlouho je mozne kapat steroidni kapky Flarex? Nyni je beru 3 mesic 1x denne spolecne s autolognim serem. Ale zadnou ulevu mi neprinaseji. Oci jsou trochu mene cervene ale podrazdeni trva. ( Mam hodne meibomskych zlaz odumrelych). Ikervis, Xiidra a Azyter mi zpusobuje…
- Dobrý den, jsem prvorodička v 38tt a byla jsem testována pozitivně na streptokoky skupiny B. Čeká mě IV podání penicilinu během porodu. Chtěla bych se zeptat, když jsem v minulosti již brala penicilin na zánět dásní a museli mi ATB změnit, protože jsem ho špatně snášela- byla jsem malátná a unavená…
- Partnerovi je 50 mě 39. Má takový vztah budouctnost?
- Je obnovění vztahu v tomto případě vůbec reálné? Mám se trápit dál?
- Hezký den, za poslední měsíc jsem měla 2x zánět močového měchýře, ten druhý už s krví a dostala jsem antibiotika. Vždy jsem si myslela, že jsem nastydla, ale stalo se to také do 3-4 dnů od nechráněno pohlavního styku s novým pritelem. Je možné, že mě nakazil? On žádné příznaky nemá... Lze udělat test,…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: