Bolest zad

Dobry den již několik let mě boli bederni část zad .a podbříšku . Màm za sebou mnoho vyšetření neurologické zjištëny degenerativní změny L4 a L5 . Podle lékaře tyto změny nemohou způsobovat takovou bolest , byla jsem též na - gynek.kolonoskopii vše OK . Bolí mě i sedací nerv , bolesti se den po dni zhoršují , numůžu už ležet ani na zàdech . Prosím o radu kam se ještě s tím to problémem jít nechat vyšetřit ? Je možné , aby mě od sedacího nervu bolelo břicho ? Mockrát děkuji za odpověď

1 odpověď

Dobrý den. Podle Vašeho popisu Vás postihla nepříjemná choroba, které se popisně říká fibromyalgie . Jedná se o skrytě probíhající zánět v oblasti malé pánve a dolní bederní páteře, někdy jej lze prokázat na scintigrafii skeletu. Terapie je svízelná nebo skoro žádná - alespoň oficiálně. Většinou se léčba omezí na tlumení bolestí , příčinu neřeší, hledá se velmi složitě. MUDr. Jaroslav Lněnička

Získejte odpověď díky online konzultaci

Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.