Zdravím, už půl roku řeším bolest v okolí levého třísla/spodní části levého bricha. Jde o to, že pokud udělám určitý druh pohybu, tak zničehonic to v těle začne bud škubat v dané oblasti břicha, anebo při zatnutí v oblasti třísel (např.skluz na míček na levou stranu po antuce) tak začne bolest v tříslech, která nedovolí dokončit pohyb a po pauze cca 10-20 sekund jsem ve stavu jakoby k ničemu nedošlo. Prošel jsem ultrazvuk, magnetickou rezonanci, konzultaci s chirurgem ale žádné vyšetření neodhalilo závažný problém. Dost mě to limituje protože nikdy člověk neví pri jakém pohybu se jedna ze dvou bolesti objeví. Při prohmatání není nic k nalezení ani na pohmat nic nebolí. Sám bych to viděl na spíše zánětlivý problém ale opravdu už nevím kde se obrátit.
1 odpověď
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz a podrobný popis potíží. Oceňuji, že jste již absolvoval komplexní lékařská vyšetření včetně ultrazvuku, magnetické rezonance a konzultace s chirurgem. Je pozitivní, že se tím podařilo vyloučit závažnější strukturální problémy, což otevírá možnost zaměřit se na funkční příčiny a jejich řešení prostřednictvím fyzioterapie. Na základě Vašeho popisu se nabízí několik možných vysvětlení – od funkční nestability pánve a svalových dysbalancí po přetížení hlubokých struktur třísel a břišní stěny. Charakter obtíží (náhlá bolest při specifických pohybech, dočasné omezení a následná úleva) může ukazovat na poruchu aktivace hlubokého stabilizačního systému nebo přenos napětí mezi svalovými řetězci. Zároveň by bylo vhodné v diferenciální diagnostice zvážit vertebro-viscerální souvislosti či myofasciální vztahy v oblasti pánve. Doporučuji podrobné fyzioterapeutické vyšetření, které se zaměří na pohybové stereotypy, svalovou funkci a případné přetížení jednotlivých struktur. Na základě výsledků lze sestavit individuální rehabilitační plán zahrnující nejen manuální terapii, ale také cílená cvičení zaměřená na stabilizaci a uvolnění postižené oblasti. Pokud byste měl zájem, ráda Vás přivítám na konzultaci, kde se společně pokusíme najít cestu k dlouhodobé úlevě a návratu k plnohodnotnému pohybu. V případě zájmu se můžeme domluvit na termínu. Budu se těšit na případné setkání. S pozdravem, Mgr. Kristýna Marková
Získejte odpověď díky online konzultaci
Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.