Dobrý den, od dubna 2017 beru hormonalní antikoncepci. Ačkoliv se stravuji zdravě a mám mnoho pohyb

3 Počet odpovědí:
od dubna 2017 beru hormonalní antikoncepci. Ačkoliv se stravuji zdravě a mám mnoho pohybu, jsem čím dál víc objemnější i těžší a postupně se do oblečení nevejdu. Na nohou se mi objevila poměrně silná celulitida (na to , že je mi pouze 18 let). Celé tělo se mi zdá nateklé a prostě je to velmi nepříjemné. Piju 2,5-3 litry denně, solím minimálně. Myslíte, že by se ento problém tyká hormon. antikoncepce? Je možné, že se to projevuje takhle postupně a zhoršuje se to? Doporučujeet mi jej vysadit? Moc děkuji za odpověd.
MUDr. Daniel Schmitz
Gynekolog
Teplice
je možné že tento problém se týká antikoncepce. Je to individuální. Doporučuji navštívit Vašeho gynekologa a zkonzultovat s ním změnu HA.

Určitě to může mít souvislost s horm .antikoncepcí, já bych doporučil změnu preparátu. Když to nepomůže, tak se dá opravdu zvážit to vysadit. Ale to neznamená, že automaticky každá žena , která má horm .antikoncepci nutně přibere a má celulitidu. Konstantin Inkov
Doc. MUDr. Luděk Fiala
Gynekolog, Sexuolog
Praha
Dobry den, Bohuzel jste nenapsala jakou presne antikoncepci uzivate, jde o to, ze existují ruzne druhy podle kombinace hormonu, v nekterych pripadech predevsim u gestagenu jsou takove ktere napriklad váží vodu a ovlivnuji i me ltabolismus tuku proto nektere zeny přibývají po dobu uzivani na váze. Urcite bych ale doporucil vysetreni u gynekologa vcetne zakladni biochemie a k tom7 take napriklad i štítné zlazy-nikde neni receno, ze vec musi působit uzivani antikoncepce/ muze jit o koincidenci(souběh) faktoru - az podle vysetreni bych pak eventuálně pozadal gynekologa aby zvážil vymenu antikoncepce pokud budou vysledky v poradku.
Preji pekny den
MUDr. Ludek Fiala, MBA

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.