Dobrý den, je mi 28 let, vážím 82kg, měřím 187cm a chodím 3-4x týdně do posilovny. asi 3 roky
je mi 28 let, vážím 82kg, měřím 187cm a chodím 3-4x týdně do posilovny.
asi 3 roky nazpátek jsem měl problémy s takovým zvláštním pocitem v končetinách, hlavně tedy v rukách. To trvalo pár týdnů a pak to samo odeznělo. Nyní je to tu znovu a řekli bych, že o něco intenzivnější. Je to těžké popsat, je to taková slabost, ale ne fyzická, jelikož nepociťuji žádný úbytek síly. Asi bych to přirovnal k před-chřipkovému stavu, když se cítíte slabý, máte zvláštní bolest v kloubech a zkrátka se cítíte nemocně. Tento stav přichází a odchází zcela nečekaně během dne a většinou trvá několik hodin. Občas se cítím v pohodě, občas to přijde. Nevím, zda to s tím může mít nějakou souvislost, ale stalo se mi to v momentě, kdy jsem během měsíce zhubnul 3kg (což bylo cíleně, jelikož jsem upravil počet v kalorií v mém jídelníčku). Nejdříve jsem si všiml, že pri polknutí cítím něco v jícnu, jakoby se přes něco ta strava musela dostávat, to ovšem již nyní nemám. Je mi spíše jen špatně od žaludku, ale to trvá až poslední týden a přisuzuji to nervům.
Aboslvoval jsem vyšetření krve, kde mi vyšel zvýšený bilirubin (hodnota 30 µmol/l), což je ale u mě normální, bilirubin mi takto létá pravidelně, ALT, AST mam v pohodě. Dále lehce zvýšená UREA (8,2), to ovšem přisizuji stravě s velkým množstvím bílkovin. Jinak vše v naprostém pořádku.
Dále jsem byl u neurologa, který mě zkontroloval pohledem, zaťukal mi na pár kloubů a předepsal magnesium a vitamíny B. Beru to týden, zatím to nepomáhá.
Byl jsem na rentgenu krční páteře, na CT bederní páteře. Bez nálezu.
Před těmi 3 lety, kdy se mi to stalo poprvé, jsem absolvoval kolonoskopické a endoskopické vyšetření. Tato vyšetření jsem absolvoval z důvodu poruchy trávicího systému (změna konzistence stolice, nadýmání, nutkání na stolici i po vyprázdnění apod.) Byla bez nálezu. Mam testované celiakie, alergii na lepek apod., opět negativní. Tudíž mam diagnostikovaný syndrom dráždivého tračníku IBS. Tehdy jsem potíže se slabostí v končetinách přikládal právě tomuto, ovšem v posledním půl roce se mi to výrazně zlepšilo a stolice se vrací do normálu, nemyslím si tedy, že by to bylo tím.
Musím říci, že z toho začínám být docela ve stresu, jelikož v polovině září letím na rok studovat do zahraničí. Nechce se mi odlet (a vlastně i všechno ostatní) kvůli tomu odkládat. Je to rozhodování takové mezi... co když to přejde a to odkládání bylo zbytečné a nebo co když to nepřejde a z mé cesty se stane peklo? Asi je důležité podotknout, že za ten měsíc se můj stav nijak výrazně nezhoršuje, v opačném případě bych bych let odložil zcela určitě.
Snažil jsem se toho popsat co nejvíce a rád bych se zeptal odborníka na jeho pohled, o co by se mohlo jednat, případně jaké vyšetření bych měl dále podstoupit. Z mého laického pohledu a tolik doktory milované "internetové diagnostiky", se mi jeví ještě jako možné příčiny:
Problémy se štítnou žlázou (ta v krevním testu nebyla)
Únavový syndrom
Nízký krevní tlak (ten mi nikde neměřili)
Nějaká nevyléčitelná neuronemoc typu roztroušená skleróza apod.
Mockrát děkuji za odpověď a přeji hezký den.
je mi 28 let, vážím 82kg, měřím 187cm a chodím 3-4x týdně do posilovny.
Byl jsem na rentgenu krční páteře, na CT bederní páteře. Bez nálezu.
Problémy se štítnou žlázou (ta v krevním testu nebyla)
Únavový syndrom
Nízký krevní tlak (ten mi nikde neměřili)
Nějaká nevyléčitelná neuronemoc typu roztroušená skleróza apod.
Mockrát děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Doporučil bych EMG, biochemii (CRP, TsH, anti-boreliové protilátky)...
Obdobné otázky
- Dobry den prajem. Rastu mi zuby mudrosti ( osmicky ) na pravej strane hore aj dole. Velmi to boli, mam pocit ze mi zub zachádza do sedmicky. Vedeli by ste mi s tym pomoct, aj ked nie som váš stály pacient?
- Na to proplachování jsem přišla sama, na chvíli to pomůže, ale jsem imobilní a musím v noci budit dceru Mám předepsaný Momox, ale nepomáhá. Mám plicní hyperternzi a dýchám 10 hod denně kyslík. Plicní lékař říká,že z toho to být nemůže, ať se obrátím na ORL. Děkuji,
- Dobry den pane Doktore zhanime z msnželkou doktora kdy by ste mnel najbližsi volny čas na lečeni zubu u manželky
- Dobrý den, jednou za čas mám období, kdy například týden nemůžu usnout. To se děje zhruba jednou za dva měsíce. Někdy se mi stane, že celou noc neusnu vůbec. Nemyslím si, že je to ovlivněné nějakým stresem, maximálně mi přijde, že nemůžu usnout, protože mám strach, že zase nebudu moct usnout. Neužívám…
- Dobrý den, mám strašně zkažený chrup a chtěla bych s tím něco dělat. Jenomže se bojím, že mne zubaři odmítnou z toho důvodu, že chrup je zanedbaný. Proto se ptám, jestli by se našel zubař poblíž Liberce, který by neměl problém, mi s tím pomoci.
- Dobrý den. Před měsícem jsem skončila v nemocnici se zavratema, zachvatem kdy jsem nemohla dýchat, brnely mi nohy a ruce, tlak v uších a hlavě, zvracení. Zjistili otok vnitřního ucha, nicméně jsem podstoupil všechna vyšetření a nic se neprokázalo jiného. Dr.mi řekl že si své záchvaty privolavam psychicky…
- Dobrý den pane doktotre,prijimate v soucasnosti jeste i na Odolene vode ? Dekuji moc za odpoved,preju hezky den.
- Dobrý den chtěla jsem se zeptat mívám dost potíže se zády je nějaká možnost se objednat u nějakého neurologa a budu potřebovat doporučení od praktického lékaře. Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den Helena.
- Dobrý den, 2 roky mám na malíčku u nohy čtvrku nechtu černou a nebolí to občas jenom takový tlak. Prosím o radu zda je to jenom kosmetická vada nebo něco vážnějšího.H.L
- Dobry den, beru antikoncepci uz pres pul roku, minuly tyden jsem mela menstruaci a prvni pilulku z platicka jsem si mela vzit v nedeli v 21:00 vecer, vzala jsem si ji az v jednu hodinu rano a pote jsem brala cely tyden pravidelne a dnes v noci jsem mela s pritelem sex a udelal se do me. Mohu se tedy…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: