Dobrý den, je mi 18 let a netuším, co mám dělat. Nikdy jsem neměla moc v lásce doktory a různé "šťo
Dobrý den, je mi 18 let a netuším, co mám dělat.
Nikdy jsem neměla moc v lásce doktory a různé "šťourání se mi v těle" cizími lidmi. Mám obrovskou fobii z dentistů a jde to na mně, resp. v mých ústech poznat a já netuším, co dělat. V nějakých 11-12 letech jsem byla odhlášena od mého zubaře s tím, že nejsem kvůli stresu, panice a jimi způsobeným třesem a brekem vhodným pacientem - prostě se se mnou nedalo nic dělat. U žádného zubaře od té doby nejsem, hygienu dodržuji. Nekontrolovaně se třesu, špatně se mi dýchá, je mi zle a tečou mi slzy jen když se o zákrocích mluví nebo čte.. mým aktuálním problémem je odumřelý a z půli vylomený první třenový zub na pravé straně - vůbec kvůli němu nemluvím ani se nesměji, neboť to jde vidět. Dost se omezuji i na typu stravy, jím jen malý výběr pokrmů abych si zub/y nevylamovala dál.
Četla jsem o zákrocích, kdy je pacient lehce uspán (celý) a nic si ze zákroku nepamatuje. Co se financí týče, mám pouze vlastní úspory. I přes to, že mám špatných zubů plno, přála bych si opravit či vytrhnout pouze ten jeden.. nemohu si dovolit dát tisíce za opravení všech špatných zubů.
Poradíte mi prosím, jak se k tomuto dostat od začátku do konce? Přes koho, kde ?.. vůbec se v tomto nevyznám a nemám nikoho, kdo by mi s tím pomohl.
Na tuto stránku s možností dotazu jsem narazila náhodou.. tak to zkouším.. budu moc vděčná za jakoukoliv odpověď.
Dobry den.
Moc mi mrzi, ze mate takovy strach ze zubnich lekaru. Doporucuji nejdrive absolvovat vstupni vysetreni, je to celkem bezbolestni, lekar zkontroluje stav tvrdych a mekkkych tkani dutiny ustni, zhotovi RTG. Je to takova navsteva seznameni, kde se zjisti problem, proberete z ceho mate strach a najdete spolu cesty k vyreseni. Z mych osobnich zkusenosti u dospelych pacientu s dentofobii vetsinou staci osetreni s rajskym plynem (potlacuje uzkost, zustavate se ve vedomi). Po tom, jak pacient zvykne na lekare a postup, strach se zmensuje a osetreni probiha bez stresu.
Obdobné otázky
- Dobrý den, mám poslední dobou špatnou náladu, bušení srdce, nemůžu se skoro nadechnout, mám sevřenou hruď.. může jít o úzkost? Máme to v rodině. Mám si s tím někam zajít? Děkuji za odpověď.
- Dobrý den, vzala jsem si tasectan duo pro dospělé, kojím. A pak jsem se dočetla,že pouze po poradě s lékařem. Tak teď jsem z toho špatná,abych malému neublížila. Děkuji
- Dobrý den, zvažuji výběr psychologa, ale jsem zahlcena množstvím profesionálů, ze kterých lze v současné době vybírat. Jsem maminkou dvou malých dětí a řeším jak osobnostní krizi (nezvládání emocí, vztek, výčitky, lehká deprese) tak z toho plynoucí potíže s výchovou. Poradil by mi někdo, jak ideálně…
- Dobrý den, mám problém se spánkem a s dutinou ustní. Spánek u mě je kolem 3-4 hodin denně za sebou jdoucích tří dnů bez jakýchkoliv vlivů, alkoholu, stresu,prášků.Jsem bez energie a rád že dolezu do postele. Co se týče dutiny ústní tak mám zvyšenou tvorbu slin,trochu znecitlivělej jazyk a jen v době…
- Dobrý den, mohu se zeptat jestli je možná rakovina tlustého střeva v 17 letech? Zemřel na ni můj praěda a mého dědy brácha. Mamka ani děda ji nikdy neměli Krvácím z konecnikatak jsemodebralla vzorke stolice a prý je vše v pořádku na sonografii také vše v pořádku. specialistka mi řekla že mám něco na…
- Dobrý den, Dneska ráno jsem si všimla červené "bulky" uprostřed jazyka, a teď večer jsem zjistila, že tyto "bulky" mám ve větším množství na kořeni jazyka, co to může být?
- Dobrý den přeji.prosim o radu, sestra 40 let už nejméně 2-3 roky , předtím samé diety.pak začaly problémy že cokoliv snědla hned nevolnost.dneska to je už tak že cokoliv sní hned nevolnost průjem a defakto žije jen na rohlíku.. někdy má návali až omdlévání.. jednou byla u doktora kde vzali krev a vše…
- Dobry den, mam otazku ohledne kozniho problemu tzv. svrabu zpusobenou zakozkou svrabovou. Zajima me, zda se pokozka po dokoncene lecbe zregeneruje tak aby nebyli videt tzv. cesticky ktere jsou zpusobene onemocnenim. Prosla jsem si opravdu hroznym obdobim a psychicky jsem se ze vseho zhroutila. Ted se…
- Dobrý den.Mám dotaz ohledně celkem silných bolestí ve svalech.Od 24.1.mám příznaky lehkého nachlazení(kašel,rýma,bez teploty),které už odeznívají,ale ty svalové bolesti nemizí.Testy na Covid jsou negativní.Takže za jak dlouho asi ty bolesti poleví,pokud možno bez nějakých Ibuprofenů,ald.
- Dobri den, prosim vas může se kombinovat MYDOLCAM 150 mg s MEDRACET 350 dekuju.
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: