zlomenina holeni kosti a vnejsiho kotniku

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. 27.2 jsem si zlomil holeni kost nad kotníkem plus vnejsi kotnik. cituji ze zprávy-27.2.rtg l hlezno-sikma fraktura distalni casti diafyzy fibili bez dislokace, 27.2.ct l hlezna-sikma tristiva fraktura distálního konce diafyzy fibuly vlevo s dislokaciperiferniho fragmentu dorzalne o 6mm.odlomeni zadni hrany leve tibie,plosny fragment vel.13*14*3mm. Nasledny den operace. další den,t.j.29.2 rtg l hlezna kontrolni-postaveni frag.fibuly,osy a v kloubu je dobre.fixace kov.dlahou. 1.3.ct l hlezna kontrolni-na sadrove dlaze.stav po zlomenine dist.konce diafyzy fibuly,fixace kov.dlahou v dobrem postaveni.plosna abrupce zadni hrany tibie bez disloakce. lehka asimetrie kloubni sterbiny tc kloubu,je sirsi tibialne. A tato poslední veta ve zprave mne nenechava klidnym,jelikoz jsem byl dne 14.3. na vyndani stehu a pan doktor mi oznamil,ze dne16.3. mne ceka druha operace ohledne kloubni sterbiny,o které vedeli jiz před operaci z ct ze dne 27.2. pokud se nepletu. Proto Vas prosim o názor,zda neprovedli operaci kotniku zaroven,napisu-li to takto laicky. Predem dekuji za odpověď.

1 odpověď

dobrý den, musel bych vidět rtg. abych posoudil stav. mohlo dojít v nějaké části k uvolnění. změně apod... doc paša

Získejte odpověď díky online konzultaci

Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.