Už 3 týdny jsem doma s častou nevolností. Navštívila jsem svou obvodní lékařku, která mě poslala na gastroskopii. Tam mi řekli, že něco našli a že mi pošlou výsledky druhý den.. už to je 5 dní a nic. Po jídle mě bolí žaludek a mám silný reflux. Mám předepsaný helicid 20 a BioGaia. Každým dnem jím míň a míň. Vše jako stolice je v pořádku, naštěstí nezvracím. Trpím emetofobií, takže každá nevolnost se rovná panice a breku. Nespím a většinou usnu až z úplné únavy okolo 12. odpoledne a vždy tak na 5 hodin. Kdykoliv vyjdu z domu instantně začnu panikařit a udělá se mi ještě hůř. Psychiatři v mém okolí mají plno a nebo se nemůžu dovolat. Co můžu udělat? Jak mám dále pokračovat?
Dobrý den. V prvé řadě požádejte gastroenterologa o konzultaci, aby Vám sdělil, jaký nález z gastroskopie byl. Podle toho jistě upraví i léčbu. Ta kterou uvádíte nemusí být zcela dostatečná. Potíže mohou mít i psychický podklad (žaludeční neuroza) - zde je řešením psychoterapie a také léčba vhodnými antidepresivy. Protože je Váš problém opravdu akutní - navrhoval bych, abyste zašla (s výsledky gastroenterologa do nemocnice, kde je při psychiatrickém oddělení také psychiatrická ambulance. Pokud taková nemocnice a zařízení není v místě, obraťte se do nejbližší nemocnice s psychiatrií. Psychiatři by Vás mohli konzultovat i on line a začít i takto léčbu. Ale konzultovat a vyšetřit Vás fyzicky je nutné i pro psychiatra. V lékárně volně prodávají lék Lavekan tobolku - na zklidnění. Vyzkoušejte také Silicolgel, který by pomohl zmírnit reflux. napište jak Vám psychiatr pomohl. S pozdravem