těhotenství bolest na prave strane bricha
přítelkyně je těhotná 37 tyden. Dnes v noci ji zaclo bolet na prave strane bricha..bolest je nesnesitelna. jeli jsme na pohotovost kde ji vysetrili a rekli ze jebud vse v poradku, plod i ona a ze je to priprava na porod. poradili teplou sprchu, ktera pomaha jen trosku a na chvili. uz je to 12 hodin a bolest stale neustava..naopak to je spis horsi.
Co by ji mohlo ulevit od bolesti?
Dekuji
Co by ji mohlo ulevit od bolesti?
Dekuji
Dobry den, 37. tyden jiz je doba kdy muze zena zacit bez problemu rodit. Nekdy je priprava na porod spojena s tzv. poslicky -stahy deloznimi ktere se prave projevuji nejruznejsim zpusobem-pokud byl plod v poradku tak v tuto chvili urcite nic zasadňiho nehrozi a zena proste musi pockat az se porod rozbehne- na druhe strane je ale nutne myslet i na jine tehotenske komplikace- zacinaji napriklad vyraznejsi bolesti patere , stydke spony a panve , muze dojit k tzv spondylolyze- rozestoupeni panevnich kosti apod, ale mohou zacit i ledvinne nebo jaterni komplikace- takze pokud by se partnercin stav zhorsil pokud by mela teplotu nebo i bolesti by se zhorsily mela by napr zabarvenou moc apod - je nutne znovu zajet do registrovane porodnice a nechat se vysetrit- velmi dulezite je take sledovat zda zena stale dobre citi pohyby-
Urcite nedoporucuji zadne silne leky od bolesti protoze ty by mohly prekryt pricinu bolesti a mohlo by se neco zanedbat- nechte pritelkyni odpocivat a pri zhorseni jedte znovu na kontrolu do porodnice nebo ke gynekologovi, kam pritelkyne chodila do poradny- drzim palce at vse dobre dopadne a mate hezke a zdrave miminko
MUDr. Ludek Fiala, MBA
MUDr. Ludek Fiala, MBA
Obdobné otázky
- Dobrý den, prosím vás potřebuji pomoct se synem, jé mu 6 let ale on my pořad říká že chce být holka, diva se pohádky pro holky, hraje hry pro holky, a chce nosit šaty. Můžete nám pomoct? Děkuji.
- Dobrý den, mám jeden dotaz, chtěl bych si zvětšit obvod penisu, ale chci se Vás zeptat jestli jsou různé doplňky jako Vaimax opravdu funkční?
- Dobrý den, moje 5-ti letá dcera mi tvrdí, že se cítí být chlapcem. Zároveň, když si hraje, vždy si vybírá chlapecká jména, sukně nenosí vůbec a šaty jen velmi nerada, nesnese mašle, krajky atp., nejraději má modrou a zelenou barvu. Tento její sklon trvá již delší dobu a stupňuje se. Mohu se s touto problematikou…
- Dobrý den, dneska jsme s přítelem podruhé spali a mně zase tekla krev jako při protrhnutí panenské blány. Mám menší bolest v podbříšku a když jdu na záchod,tak to silně štípe a mám pořád trochu krve.Mohla bych se zeptat co by to mohlo být?Je mi 15 let.
- Dobrý den, potřebovala bych se objednat, kvůli léku na atopický ekzém. Už ani mastičky nepomáhají a zrovna teď v létě mě to zlobí. Mohla bych si k Vám dojít pro recept?
- Dobrý deň, chcela by som sa objednať na kontrolu znamienok. Je to u vás možné? Ak áno, kedy máte voľné termíny? Ďakujem.
- Dobry den, trapi me bolet predlokti prave ruky, asi zpusobena pretizenim z peceni pernicku a makronek. Bylo by mozne bolesti ulevit rehabilitaci, pripadne kineziotapingem, nebo je lepsi radsi navstivit ortopeda? Dekuji a preji pekny den,
- Dobrý den, chtel bych se zeptat jestli muzu prijit bez objednání na vypálení dusíkem. Dekuji za odpoved
- Dobrý den, chtela jsem se k vam obratit s prosbou ohledne mého zdravotniho stavu. Je mi 24 let a kolem 20-ho roku se u me zacila postupne projevovat zazivaci problemy. Po ruznych navstevach lekaru kde mi vzdy rekli ze je vse v poradku, jsem sama narazila na internetu na moznou intoleranci potravin. Nevahala…
- Dobrý den, partner ve věku 26 let má neustálý problém v oblasti beder, pracuje jako automechanik a často i jezdí dálky v autě jako řidič. Záda jej bolí tak, že bývá často problém i stát či ležet. Nadále ho trápí bolest v oblasti třísel, která vystřeluje až do pravého stehna. Obvodní lékařka jej neposlala…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: