Sádra a antikoncepce
Dobrý den, od 3.1. mám na 6 týdnů sádru pod koleno. Na ředění krve jsem dostala Fraxiparine. Zároveň užívám dlouhodobě (10 let) antikoncepci Yadine (poslední 4 roky). Mám antikoncepci po dobu sádry vysadit?
V září tohoto roku jsem navíc plánovala antikoncepci kvůli těhotenství úplně vysadit. Je tedy lepší antikoncepci vysadit už teď úplně nebo v druhém případě vysadit na 2 měsíce, pak začít na 6 měsíců zase brát až poté vysadit před těhotenstvím úplně?
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli můžu antikoncepci vysadit okamžitě nebo musím dobrat do konce plata (zatím jsem z něj měla jen 5 prášků). Děkuji a přeji hezký den
Dobry den dostal jsem Vas dotaz- ano napr. pri znehybneni koncetin po urazech operacich apod se vetsinou nasazuje nektery z vysokomolekularnich heparinovych preparatu na redeni krve, ma-li ale pacientka napr Leidenskou mutace - poruchu trombogenu nebo jinou cevni diagnozu, pripadne pokud kouri a k tomu jeste bere antikoncepci- je nebezpeci tromboembolickeho onemocneni podstatne vyssi nez normalne. Pokud jste se jiz rozhodovala lecbu antikoncepci ukoncit urcite bych tak ucinil- s ohledem na cyklus by pak bylo vhodne a spravne, abyste douzivala do posledni aktivni tabletky a pak jiz dalsi platicko nenacinala a vyckala menstruace. Pokud budete jeste neco potrebovat, klidne se na mne obratte. S pozdravem
MUDr. Ludek Fiala, MBA
MUDr. Ludek Fiala, MBA
Obdobné otázky
- Dobry den, chcem sa opytat ak mam problemy s akne a ekzemami potrebujem k Vam vymenny listok alebo nie? Dakujem za odpoved,
- Dobrý den je mi 12 let a chodím do 7. třídy a začínám přemýšlet o tom co budu dělat v budocnu napadl mě pediatr a zajímalo by mě jestli by jste mi prosím neřekla jak jste se dostala na pediatra jestli přes Gymnázium nebo střední školu
- Dobrý den. U antikoncepce Violetta mam v pribalovem letaku napsano, ze se antikoncepce bere bez pauzy. A ja jsem si nevzala hned další plato, ale vynechala jsem 7 dní pauzy ( což jsem neměla, když se bere nepřetržitě ) Ale normálně po 7 dnech pauzy jsem nacla další plato. Je možné , ze bych byla těhotná,…
- Dobrý den.Chtěla bych se zeptat,beru již 11.let Omeprazol a mám pocit,že mi již nezábírá.Co s ním,vše se mi vrací do krku a mám pocit plnosti, pálení v žaludků a posledních 14.dnů zácpu.Dal by se Omeprazol nahradit jiným lékem?Ještě beru Kinito,po tomto léků je to trošku lepší.Navštěvuji vaši ordinaci…
- Dobry den, Chtela bych se poradit, jestli mi muzete s tim pri konzultaci pomoci. Je mi uz 36 let, jsem z miseneh manzelstvi, dospivala jsem v zahranici (stredni vychod). Mam problem pri hlavnim styku se uvolnit, myslim si ze mam nejaky psychicky block, mozna to souvisy z minulosti. Je mozne toto s…
- Dobrý den Pane doktore ,jsem pul roku po operaci karpalniho tunelu na pravé ruce při operaci my ještě uvolnovali palec s kterym nešlo ohybat .Po EMG pani doktorka zjistila ,že mam nejspíš Sudeckův syndrom.Už jsem navštivila ortopeda a rehabilitační a stale nic,zapěstí bolí stalé víc a s palcem stejně…
- Dobrý den pae doktore, mám žádanku na vyšetření sluchu pro syna (8 let, dg Alportův syndrom), podle informace z poradny je na toto vyšetření potřeba speciální vybavení které ne každý ORL má. Syn už je váš pacient tak volím tuto cestu pro dotaz zda se můžeme obrátit i s touto záležitostí. Děkuji
- Vážený pane doktore, synovi je 7 let. Rok má samostatný pokoj. Od mala nemá klidné spaní, každou noc chodil k nám do ložnice rodičů, kde s námi spal po zbytek noci. Každou noc chodí téměř v pravidelný čas. Od mala se bojí tmy, koupila jsem do zásuvky i noční světlo, i když ho uspím, vždy se po půlnoci…
- Dobrý den,můj 8letý syn má oba prostředníčky na nohou lehce ohnuté,asi kladívkové,můžeme se u Vás zastavit nebo nejdříve k naší dětské?A bude nutný chirurgický zákrok?Moc o tom nevíme.Děkuji
- Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci VIOLETTA a mám vynechat 7 dní. Tak 7 dní vynechám hned po poslední žlutý aktivní tabletce a nebo vynechám až po poslední zelený tabletce ?
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: