Problém - zákalka
Dobrý den, prosím mám dotaz.Na pravém oku se mě v dubnu 2016 udělaly sklivcové zákalky. Bez \"jakéhékoliv\" varování v jednom okamžiku jsem měla před okem několik tenkých \"větviček\", které plavaly a po několika málo minutách se změnily v mlžné skvrny. Oční lékař mi (po rozkapání oka) sdělil,že jsou to zmíněné zákalky, že s tím nelze nic dělat a že si na to mozek zvykne. Stejný problém mě nastal před třemi dny i na druhém oku. U očního lékaře jsem zatím s tímto druhým okem nebyla. Podotýkám, že jsem od ledna letošního roku po operaci šedého zákalu. Dělá mi problém se smířit s tím, že teď již na obou očích budu mít plovoucí, mlžné \"ostrůvky\", což mě hodně limituje při běžném životě. Opravdu se s tím nedá nic dělat ? Děkuji
Dobrý den, sklivcové zákalky v dnešní době umí medicína účinně léčit a to pomocí laseru či operace. Vždy se to ale musí pečlivě individuálně zvážit. U některých lidí skutečně mozek odtlumuje tyto nežádoucí rušivé zrakové projevy a do roka od vzniku těchto zákalků je můžete samovolně přestat vnímat.
Obdobné otázky
- Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda navštívit psychologa s 6ti letým synem. Nerad chodí k otci, který ho neustále sráží a za něco kritizuje. Málo chválí, nepodporuje. Syn mi přijde zklamaný, stále mi opakuje, že mě miluje atd. Děkuji Martina
- Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli provádíte operaci zmenšení prsou ze zdravotního důvodu a to: na doporučení od ortopeda, neurologa a praktického lékaře . Děkuji za odpověď
- Dobrý den delší dobu mám kožní výrůstek (vypadal jako fibroma na nožičce) , za jeden se mne zvětšil o cca 4ktrát a vypadá oteklý, trochu bolí. Kam bych se měla obrátit - na dermatologie, chirurgie nebo jít pro žádanku za praktickým lékařem?
- Dobry vecer Pane Doktore, odpadlo mi pulku korunku na prednim zubu.Kouka tam sedostribrni kov. Jak se ten problém da resit? Dekuji za odpověď. Dekuji za odpověď.
- Dobry den! Jsem cizinka, mám dite. Dite narodilo se 14. srpna 2016. Pri porodu díte měla rozbitě klíční kost. Chci se objednat k ortopedu. Mužete léčit také malé miminko?
- Dobry den, pani magistro. Nevim, jestli to sem patri a muzu se s timto obracet na fyzioterapeuta, ale zkusim to :) Mam skoliozu patere, v hrudni casti. Posledni dobou mam problem se poradne zhluboka nadechnout a nejvice me to trapi pri sportu (behu). Navic mam sedave zamestnani, kde vim, ze cely den…
- Dobry den,jsem cerstve po rozchodu..byli to 4 roky a nemuzu se srovnat s tou vinou,kterou citim,jelikoz to pada na mou hlavu,proc vztah upadal a nakonec skoncil..je to teprve pres tyden,ale ja uz ted citim,ze se s tim nedokazu poprat sama!Tak premyslim,zda vyhledat nejakou pomoc,ale bojim se,aby na me…
- Dobrý den, mám 4letou dceru a cca od 3let se začne zničeho nic vztekat, naplno tlačí křik, silo třeba trhá věci,hazi věcmi. Je jakoby téměř v tranzu. Někdy to vyvolá když řeknu Ne na cokoli co by ráda nebo zničeho nic se to spustí. Prosím o radu jak ji toho rychlé zbavit či ji při tom uklidnit. Někdy…
- Dobrý den paní doktorko. Mám bolesti zad v bederní části a vystřeluje mě bolest do stehen z vnějších stran. Dnes mě odvezla záchranka do nemocnice na opich, ale je to prý neléčitelné, opakuje se to stále častěji a při měsíční periodě je to k nevydržení. Je mi 37 a mám dvě děti 2a půl a 5 měsíční. Nemohu…
- Dobrý večer.Chtěla jsem se zeptat.Už delší dobu trpím uzkostí,samozřejmě lékař mi naordinoval antidepresiva,ale i tak úzkosti se objevují častěji a jsou až pěti denní.Tak jsem se chtěla zeptat co s tím.Předem děkuji Marika