Odebrání dudlíku
Vážený pane Beroušku, obracím se na Vás s žádostí o radu a pomoc. Máme problém s naší dcerkou, které jsou 2 roky a 2 měsíce. Pár dní po druhých narozeninách řekla, že „dudlíček“ ne a odnesla je všechny do koše. Toho jsme se chytili a byli rádi, že to takto sama ukončila. Měla ho už od roka jen na spaní. První večer při usínání trochu pobrekávala. Náhle se však vzbudila v 23:00 večer a dokázala plakat i 45 minut. To se opakovalo i několikrát za noc. Teď je tomu tak týden a celý den si na něj ani nevzpomene s tím, že uspávání bez něj se trochu zlepšilo a jsou i dny, kdy usne bez jediné slzičky. Bohužel noční stav, kdy se pravidelně budí v 23:00, 2:00 a 4:30 ráno a pláče 30 minut je trvalý. Bohužel nám nepomáhá ani žádný fyzický kontakt. Vezmeme si ji klidně i s sebou do postele, ale při utěšování kolem sebe kope a vzteká se a tak jediná možnost, kterou akceptuje je na ni ani nešáhnout. Dokonce ani hračky nepomáhají, ty vyhazuje z postýlky. Už si nevíme rady, jak ji utěšit a jak ji pomoci. Máme jí dudlík na noc vrátit? Nebo se jedná o normální stav? Děkuji moc za Vaše rady Michal B.
1 odpověď
Milí rodiče, omlouvám se, že až nyní písemně reaguji. Změnila se situace ode dne, kdy jste psali svůj dotaz? jakým způsobem? Vrátili jste dcerce dudlík a pomohlo to? Byla-li plačtivost odpovědí na ztrátu dudlíku - měla by po několika dnech ustoupit....Je-li však stav v podstatě nezměněn, je žádoucí pečlivě prověřit zdravotní stav dítěte zejména neurologicky; ukáže-li se je v pořádku, bude vhodné postoupit psychologickou konzultaci se všemi v rodině. Rád se vám v tomto smyslu budu případně věnovat.
Získejte odpověď díky online konzultaci
Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.