mrkání očí

Dobrý den,mám chlapečka 4.5 roku,všimla jsem si že poslední dobou mrká očičkama,a chvílemi si je i mne ručičkama,mrká častěji když kouká třeba v televizy na pohádku a jakoby krčí i čelo,tak bych se chtěla zeptat vy jako odborník jaký máte názor,jsme z Chomutova a budu upřímná u nás je tu jediná dětská oční lkař a to je oravdu hrůza chování:(,děkuji za odpověd

3 odpovědi

Dobrý den.Mrkání a tření očiček může být také jen alergie.Nemusí se hned jednat o dioptrickou vadu,takže to mohou spravit i pouhé kapky.Ale samozřejmě oční vyšetření je nutné.

MUDr. Petra Pospíšilová

MUDr. Petra Pospíšilová

oční lékař

Frýdlant nad Ostravicí

Objednat návštěvu

Získejte odpověď díky online konzultaci

Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.

Dobrý den, velmi Vám doporučuji navštívit s Vaším synem očního lékaře. Je možné, že má oční refrakční vadu a pokud by se zanedbala, mohla by vzniknout tupozrakost. Pokud nemáte lékaře v místě bydliště, kterému byste důvěřovala, mohu Vám nabídnout vyšetření v našich pobočkách Oftex oční klinika, pobočky jsou v 10 městech. Veškerá vyšetření jsou na objednání.

Dobrý den, určitě by bylo vhodné provést komplexní vyšetření, vč. vyšetření refrakce ke zjištění případné refrakční vady. Mnutí očí a svědění kolem očí ale může být také součástí např. zánětu a to především alergického původu. Na oční vyšetření se můžete objednat na kterékoliv oční pracoviště, spádovost ani registrace u očního lékaře není nutná. Přeji hezký den