Kousání nehtů
Můj 5ti letý syn si kouše nehty a teď to pokročilo i na kůžičku kolem, kterou ma úplně do krve. Nepomáha upozňování ani lak koupený v lékárně. Myslím, že si to ani neuvědomuje. Doporučil by jste návštěvu psychologa? Děkuji
Dobrý den, asi by to nebylo od věci. Zkuste zatím s tatínkem podumat nad tím, co je příčinou onoho kousání. Je možné, že tak syn řeší vysoké vnitřní napětí, a tudíž jakýkoliv zákaz by jeho situaci jen zhoršil (neumí možná napětí odrovnávat jinou cestou). Bylo by fajn přijít na jiný způsob jak se zabavit/uvolnit.
Obdobné otázky
- Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat jestli nabíráte nové pacienty? Endokrinologa navštěvuji během posledních 6 let. Momentálně jsem v 19. týdnu těhotenství a chodím na pravidelné kontroly k endokrinologu v Praze. Již dlouhou dobu hledám specialistu v oboru endokrinologie. Dostala…
- Dobrý den, můžete mi prosím sdělit způsob úhrady za konzultace ? Mám oborovou zdrav. poj. 207. Děkuji.
- Dobrý den Paní doktorko chtěla bych se vás zeptat zda máte volné místo protože hledám doktora a právě teď mám dost velké obtíže tak se chci zeptat zda přijímáme děkuji za odpověď
- Dobry den,pane dokrore, mam petileta dvojcata. Chlapec ve skolce mluvi,ale dcera ne. Obcas mluvi s detmi,ale s ucitelkou ne. Pred vanoci se trosku rozmluvila a po vanocich prestala. Ona nerada mluvi pred cizimi lidmi. Jak se objevi nova osoba,tak mlci nebo na otazky odpovida kyvnutim hlavy ci…
- Prosím o fundovanou odpověd, ne odpověď psychoterapeuta nebo vykladačky z karet. Trpím dlouhodobě depresemi které jsou rezistentní vůči léčbě. Nedávno jsem zjistil že příčinou je chronická samota. Teď dokáži depresi okamžitě ale krátkodobě potlačit. Je tento typ depresí exaktně popsán ? Všude…
- Dobry den, chodil jsem k vam do Jecne a tak se chci zeptat zda i na nove adrese jsem veden stale u vas a nebo si musim zaridit noveho zubare. Dekuji
- Dobrý den, můj syn má problémy po dopravní nehodě s jízdou v automobilu. Nehodu nezavinil, dodávka za ním nepostřehla, že odbočuje, nikomu se nic tehdy nestalo. On má ale od té doby pocit, že by mohl něco zavinit, zvláště když předjíždí chodce a cyklisty, ve zpětném zrcátku vidí, že jsou v pořádku,…
- Trpím dlouhodobě depresemi které jsou rezistentní vůči léčbě. Nedávno jsem zjistil že příčinou je chronická samota. Teď dokáži depresi okamžitě ale krátkodobě potlačit. Je tento typ depresí exaktně popsán ? Všude se vágně píše o souvislosti depresí a samoty ale chtěl bych tomu přesně porozumět.
- Dobrý den, mohu se prosím zeptat, jestli léčíte i plíseň na nehtu? Děkuji.
- Ahoj jmenuji se Víťa a potřeboval bych vyndat kořeny po zničených zubech a popřípadě udělat nějakou náhradu.Dostal jsem na Vás kontakt od Vašeho klienta a viděl jsem Vaší práci Pane Doktore a chtěl bych znát Váš názor na možnou opravu mých zubů Pane Vladimir Ridchenko?