Jaké mohou být příčiny závratí, zvracení?
Prosím o radu. Je mi 58 let a v posledním půl roce mám návaly závratí. Točí se mi hlava a posléze se zvedne žaludek a několikrát zvracím. Poté se mi, po nějaké době a chvilce spánku udělá lépe.Praktický lékař mi dal doporučení k neurologovi, ten po zběžném vyšetření neshledal neurologické potíže. Nebyl rentgen ani žádné jiné spec. vyšetření. S nálezem jsem šel k praktickému lékaři a ten mi řekl, že si mám sehnat jiného neurologa, že neví, co se mnou má jinak dělat. Stává se mi to v různých situacích. Nedávno při jízdě autem. Musel jsem zastavit, syn pro mě přijel, při pohybu jsem opět zvracel, po chvíli opět úleva. Občas mám pocit tlaku v hlavě. Nevím, co mám dělat. Známé lékaře nemám. Problém mi komplikuje práci. Prosím, můžete mi poradit?
1 odpověď
Dobrý den. Opravdu práce pro odborníka. Vypadá to, že máte problémy s Meniérovou chorobou. Ale jen tak podle potíží to určit nejde. Pravdu má praktický lékař - jiný neurolog. Nebo ať Vás pošle na otoneurologické vyšetření ( problém je na pomezí ORL aneurologie). Dr. Lněnička J.
Získejte odpověď díky online konzultaci
Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.