Dotaz na syna
Dobrý den, máme syna jsou mu dva roky a tři měsíce. Vše je si myslím celkem v pořádku až na jednu věc. Syn se někdy ať už je to doma nebo někde venku začne z ničeho nic rozčilovat netrvá to dlouho. Prostě najednou dostane hrozný vztek buď úmyslně padá na zadek nebo hází z hračkami trvá to jen chvíli. Ptáme se ho nemůžeme zjistit důvod. Je potřeba tento problém řešit nějak odborně Děkuji
vztek v tomto období je velmi častým problémem. Lze ho řešit i odborně, ale můžete to nejprve zkusit sami. Dítě by mělo velmi jasně poznat, kdy si může názor prosadit (kdy to umožníte) a kdy nikoliv (rozhodnutí, o kterých rozhodujete výlučně vy). Pak byste syna mohli rovněž více motivovat k tomu, aby situace zvládal bez vztekání. Pokud se v některé situaci vzteká méně, nebo vůbec (ač byste to čekali), musíte ho podpořit, pochválit, aby viděl, že takhle je to daleko lepší (i když odolat vzteku je velmi těžké). Počítejte s tím, že období vzdoru se táhne mnoho měsíců a jde o delší rodičovský boj :)
Martin Z.
Martin Z.
Obdobné otázky
- Dobrý večer Paní doktorko, Mám problém který mě velice trápí.Můj manžel mě cca před sedmi lety podvedl ,tenkrát jsem to moc neřešila a spíše to dusila v sobě maximálně se svěřila kamarádce a poplakala ji na rameni.Před třemi lety jsme otevřeli hospůdku ve které se pořádají i zabavy.Když šlo…
- Dobrý den,už cca od 8/2015 mám problémy s občasným točením hlavy až jakoby závratí.Po různých vyšetřeních mi nyní po CT krční páteře zjistili nějakou vadu na obratli C7(hypoplasie ploténky).Těchto obtíží jsem se poprvé všiml při jízdě na motocyklu(od té doby nejezdím),ale stává se mi to i v autě…
- Dobrý den, mam na zadku velký podkožní pupínek, je červený a bolí a uz ho mám přes měsíc a nezmenšuje se. Co mám dělat? Děkuji.
- dobry den pane doktore chtel bych se zeptat mam takovy problem s alkoholem nepiji dene ale kdyz si dam tak nevim kdy mam dost ze si neumim rict ne skousel jsem to sam kolikrat nepit ale nikdy se to nepovedlo tak bych chtel stim skoncit nepit vubec vas ch tel poprosit o radu dekuji
- Dobry den, posledni dny registruju, ze mi kocicka cura casteji a pritom jen par kapek. Rada bych kocicku nechala vysetrit, ale je ji 18 let a neni uplne cestovni a spolecensky tip. Bylo by mozne jen privezt moc? Pokud se mi to tedy podari. Predem dekuji. Misa.
- Dobrý den, rozlomila se mi levá horní stolička, kterou mám teď rozvrtanou. Dal by se ten zub ještě zachránit nebo se bude muset vytrhnout? Předem děkuji za odpověď.
- Dobrý den, vadí umrtvovací vložka v zubu v těhotenství? Mohlo by se něco stát kdyby například vložka ze zubu vypadla a já jí spolkla? Děkuji.
- Jsem půl roku po TEP kyčle, avšak bolesti nepřestávají. Podle rentgenového snímku jsou pod operační jizvou kalcifikace. Dá se to nějak léčit? dobrý den, jsem právě na stáži ve Vídni a touto problematikou se aktivně zabývám v rámci své doktorandské práce a výzkumu... otázka bolestivé kyčle po…
- Dobry den. Chci si zeptat jestli mate nějaké zkušenosti s dětmi s autismem? Děkuji předem za odpověď
- Dobrý den,dá se u Vás nechat píchnout ouška pro náušničky hned po 6nedělí?děkuji za odpověd.