Dobrý večer, měla bych dotaz ohledně užívání léků. V pátek jsem byla pozitivně testovaná na Covid 1
Dobrý večer,
měla bych dotaz ohledně užívání léků. V pátek jsem byla pozitivně testovaná na Covid 19. Od čtvrtku mě lehce pobolívalo v krku, dnes už je bolest mnohem větší.
Lze v takovém případě nasadit ATB Azithromycin 500mg, které jsou na 3 dny? Vzhledem k tomu, že je víkend a můj obvodní lékař v pátek neordinoval, nemám se s kým poradit.
ATB mi byly předepsány původně v létě na dovolenou zubním lékařem, kdyby mě chytly osmičky.
Nevím, zda je ale tato léčba vhodná.
Krk mám dva dny zarudlý, bolest při polykání se stupňuje a v jednom místě mám pocit, že už se začínají tvořit bílé čepy.
Děkuji předem za odpověď.
Nevím, zda je ale tato léčba vhodná.
Děkuji předem za odpověď.
Dobrý den. Každá nemoc má svůj vývoj a na začátku často nelze rozhodnout, zda-li bolesti v krku mají bakteriální původ, vyžadující event atb, nebo virový či jiný původ. Většina infekcí v krku je také samoúzdravná. Ve Vašem případě bych zvolil spreje a pastilky do úst, kloktat heřmánek/ šalvěj, popř. roztok slané vody. A právě po víkendu uvidíte. ATB Azythromycin 500 mg na 3 dny je zcela nevhodný pro léčbu angíny. S pozdravem