Dobrý den, za poslední rok jsem absolvovala řadu vyšetření (vše naštěstí v poradku), - závěr, jasná psychosomatika. Paní doktorka mi napsala antidepresiva, neužívám je, je mi po nich zle. Jde o to, jsem mama od tří malých dětí, bojím se, že se něco stane jim, nebo mě, manzelovi, rodině, neuvidím děti vyrůstat. Kdo se o ne postara. Poslední dobou je v mém okoli hodně hodně onkologicky nebo jinak vazne nemocných. Obávám se, že ty samé příznaky mám taky. Nebo že mám nějakou jinou nemoc. Nejhorší je to, když jsem v "klidu" doma, to jsou myšlenkové pochody nejhorší. Toť období trvá už zhruba rok - spoustecem byl velký stres, reseni krize rodicu, pracovní vytížení a celkově vyčerpání organismu. Ještě musím říct, že neumím "vypnout" musím jet na 200procent, chci mít vše perfektní. Ale uz si umím říct o pomoc. Byla jsem i na návštěvě psychologa. Doma zastání mám, ale už si připadám jak blázen. Přemýšlím nad návštěvou psychiatra. - uzkostna porucha? Pravidelně chodím na fyzioterapii. Děkuji za Vaši odpověď. M.
1 odpověď
Dobrý den, zřejmě se jedná o poruchu přizpůsobení, jste vidím v nadměrné zátěži a organismus se na ni již odmítá adaptovat. Chtělo by to, aby jste navštívila odborníka psychiatra s psychoterapeutickým přístupem a chvíli jej navštěvovat, Nebojte, nejste blázen, k nám chodí i normální lidé jen jsou v nelehké životní situaci. Srdečně zdravím MUDr.Dutková Andrea
Získejte odpověď díky online konzultaci
Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.