Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli k povinné lékařské prohlídce seniora k řidičskému průkazu je
ráda bych se zeptala, jestli k povinné lékařské prohlídce seniora k řidičskému průkazu je předpisem dáno placené vyšetření u očního lékaře.
Byla jsem na každoroční prevenci na očním, a tvrdily, že k vyšetření k řidičskému průkazu u praktického lékaře musím donést další dosti placené vyšetření na přístrojích.
Vidím výborně, žádná vada, prevence naprosto v pořádku, ale na to není zpráva.
Našla jsem pouze informaci, že praktický lékař může na vyšetření poslat.
Děkuji..
Vidím výborně, žádná vada, prevence naprosto v pořádku, ale na to není zpráva.
Našla jsem pouze informaci, že praktický lékař může na vyšetření poslat.
Děkuji..
Dobrý den, řízení motorového vozidla nepožaduje stát. Je to možnost, kterou člověk má - může řídit auto a také nemusí. Vyšetření spojené s tím, zda-li je člověk po zdravotní stránce stále schopen řídit auto (nemá třeba nemoci nebo stavy u kterých je řízení motorového vozidla zakázáno - třeba těžká cukrovka, epilepsie, těžké vady zraku, sluchu... atd) si platí sám. S tím zdravotní pojišťovna nemá co dělat. Pokud jste již byla na očním vyšetření (v práci preventivního vyšetření) - stačí doručit tento nález na vyšetření k praktickému lékaři. Není mi jasné jaké vyšetření na přístrojích v oční ordinaci bylo děláno - ale postačuje vyšetření zrakové ostrosti do dálky, popř. máte také proveden perimetr (rozsah zrakového pole). Orientační vyšetření zraku si každopádně praktický lékař dělá také v ordinaci sám. V mé praxi pak často využiji již provedené vyšetření očním lékařem (v té době provedené) - třeba z preventivních důvodů, nebo chodí člověk na oční, když má diabetes, vysoký TK, nebo prostě již oční nemoc (třeba zelený nebo šedý zákal, nebo nemoc sítnice,..atd).
S pozdravem
S pozdravem