Dobrý den, prosím o radu. Začalo mne bolet a pálit v krku, zejména v noci a ráno, trvalo dva dny, kloktala jsem slanou vodou. Třetí den se přidala velmi silná bolest hlavy , na kterou nezabraly prášky proti bolesti, zvracení 3x za den , začal hodně nepříjemný dráždivý ,suchý kašel i v noci, tekoucí rýma, únava, zvýšená teplota jen něco málo přes 37st. C, Když toto trvalo již třetí den, udělala jsem si Covid test z lékárny, který vyšel negativní, užívala kapičky Tussin na doporučení pí. lékárnice. Čtvrtý den mi bylo stále stejně, kašel čím dál úpornější, silná rýma, zvýšená teplota.
Pátý den, tedy včera , mi bylo opět velmi špatně, stále bolest hlavy, úporný neproduktivní kašel, teplota vystoupala na 39 stupňů C. Po Paralenu a ochlazení klesla na 38. Zcela jsem ztratila čich, necítím opravdu vůbec nic, ačkoliv nos mám průchozí, není ucpaný, chuť z většiny také, vše jen lehce slané a jakoby nahořklé.
Dnes je to již šestý den od prvních příznaků, přes noc se mi konečně velmi ulevilo a začala jsem trochu odkašlávat, teplota zmizela, jen 37 st.
Pro jistotu jsem si dnes opět udělala výtěrový test s výsledkem opět negativním. Čich není vůbec, ačkoliv nos ucpaný nemám, chuť také téměř ne. Je mi 65 let, žiji s manželem, je mu 75 let. Separovala jsem se sice do samostatné místnosti, ale lépe to bohužel udělat nejde, bojím se, abych ho nenakazila. Proti Covidu jsme oba 3x očkovaní, proti chřipce chodíme každý podzim. Takto zle jako tentokrát, mi v minulosti nikdy při žádné viroze ještě nebylo, o čich a chuť jsem nikdy v minulosti při nemoci nepřišla.
Chci se zeptat, zda mohu věřit kupovanému testu (Antigenní rychlotest na SARS-CoV-2 Flowflex)), že opravdu nemám Covid ? Že se nejspíš jedná o nějakou jinou virozu ? Jaký je prosím Váš názor ? Kontaktovat praktického lékaře je nejspíše zbytečné, Paralen k dispozici mám, ležím.
Předem děkuji za Váš čas a odpověď. S pozdravem
Předem děkuji za Váš čas a odpověď. S pozdravem
Dobrý den, děkuji za popis příznaků. Zcela odpovídá s velkou pravděpodobností covidu. Samozřejmě každý laboratorní tes má svou chybovost, nic není 100%. Záleží také hodně na technice, jakou se výtěr udělá. Bylo vhodné Vás, popř. i manžela poslat na pcr test. Pokud by byl pozitivní, bylo by možné Vám brzy předepsat zvláštní léky v tabletách na covid - Lagevrio nebo Paxlovid - rychle vodou ke zlepšení. Očkování chrání proti těžkému průběhu, ale už není moc účinné na současnou variantu viru covidu.
S pozdravem
S pozdravem