Dobrý den, při testech na CRP jsem měl hodnotu 120. Kontrolní test druhý den byl nižší, okolo 100. Může se jednat o nemoc virového původu i při takto vysokých hodnotách CRP? Děkuji
Dobrý den, takové hodnoty CRP značí zánět. Je důležitá souvislost s Vaším zdravotním stavem - zánět může být infekčního charakteru (např. bakterie), ale i neinfekční (třeba revmatologické potíže s klouby). Hodnota je vysoká, proto je vhodné pro diagnostiku také dovyšetřit krevní obraz s rozpočtem bílých krvinek, sedimentaci, popř. prokalcitonin - jako marker zánětu, který nastupuje ještě rychleji a rychleji se se správnou léčbou snižuje. To vše ale patří do rukou Vašeho ošetřujícího lékaře, který rozhodne o dalším postupu.
S pozdravem
S pozdravem
Obdobné otázky
- Dobrý den, měl bych dotaz, jen tak mě začalo píchat v boku na pravé straně, po tom co jsem přišel domů a lehnul si, bolest po 10 minutách odešla. Tohle se mi stalo už jednou, ale asi už před půl rokem. Tak jestli to není nic vážného, nebo s tím něco dělat.
- Dobrý den, dnes mi bylo řečeno doktorkou Orl dle testu z vyteru krku, že tam mám malou kvasinku. Doporučila mi tablety clotrimazol, které mám po dobu šesti dnů cucat před spaním. Problém je, že nevím zda tabletu po rozpuštění vyplyvnout nebo jestli ji polknout. V tu chvíli mě nedošlo se na to zeptat.…
- Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně zánětu nehtového lůžka na palci na noze. Zánět trvá už delší dobu, po opakované neúspěšné léčbě jsme se s doktorem dohodli na plastické operaci nehtového lůžka, která proběhne až za 3 týdny. Lékárnice mně prozatím doporučila mazat postižené místo mastí…
- Dobrý den, při magnetické rezonanci břišní dutiny mámve zprávě napsáno...Cystolid v P laloku jater zhruba v S8/5......Pokr.osteochondroza L5/S1......a dále nevýrazná diastáza přímých svalů břišních v epigastriu a běžná velmi drobná umbilikálni liparokéla. Moc prosím o vysvětlení těchto diagnó. Děkuji
- Dobry den, jdu na odběr krve kde mi budou zjišťovat vitaminy a co chybí mému tělu a dva dny předem jsem vapovala, je možné ze zjisti ze jsem vapovala
- Dobrý den mámzrejmne angínu čepy,oteklé mandle .beru antb po12 hod klacid 500 ale co mě zajímá drtim si lékya vždysi to dám na žičku aktivia jogurt jestli to nevadí.a strašněme abolív krkumandle oteklé co bych mělajeste brát jdou mi zelený hleny jak s pusy tak z nosu beru 2dene erdomend + choditna kašel…
- Dobrý den, prosím, mohu v těhotenství (18+1 týden) užívat antibiotika Xorimax 500 mg? Nemohou ublížit miminku? Dnes mi lékařka zjistila zánět průdušek. Moc děkuji za odpověď.
- Prosim co znamená tohle? HBsAG neg. PCR neg. Anti Hbc pozitivní AntiHBs 151,9IU/I hbv reaktiv ?je to neco vazneho?
- Dobrý den, poslední dva týdny byli opravdu krušné. Měla jsem velký nával stresu: začalo to tím, že si táta uřízl prsty, dvouletou neteř odvezli vrtulníkem do nemocnice a do toho jsem ještě psala přijímačky. Ten nával stresu byl opravdu veliký. Je možné, že kvůli tomu stresu se mi spustila menstruace…
- Dobrý den beru letrox a nolpaza40 a Ked vezmulékyna bolest paralen a Nalgesinboli mně pak bolí zaludek který léky muzu na bolest Ked.Má bude bolet hlava.
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: