1 Počet odpovědí:
Dobrý den, před zhruba třemi týdny jsem dostal horečky (39°C), zimnici, bolelo mě v krku při polykání, měl jsem "zadní rýmu" a začal jsem kašlat. Byl jsem léčen Dalacinem, Pamyconem a Ultracodem s tím, že mi nebylo řečeno, co mi vlastně je. Pro jistotu jsem šel 4. dne od příznaků na PCR test, který byl negativní. Po 14 dnech od braní prášků, kdy se mi potíže po dobrání antibiotik částečně navrátily, mi byl udělán teprve výtěr z krku; ten vyšel též negativně. Usuzování na vyšší bílkoviny v moči vyšlo následně také negativně. Navštívil jsem po doporučení obvodní ORL lékaře. Ten nezjistil nic vážného, doporučil Imudon a šalvějové kloktání. Potíže již nemám v takové míře, ale stále se večer před usnutím potýkám s dávivým kašlem, přes den jsem malátný a bez energie, občas mám zvýšenou teplotu a krk mám stále bílý od čehosi, co připomíná čepy. Mohu poprosit o radu? Děkuji za odpověď.
MUDr. František Rolínek
Praktický lékař
Brno
Dobrý den, děkuji za popis potíží a jejich časový sled. V současnosti by to zcela jistě znamenalo celkové oslabení organismu po uvedené léčbě a také probíhající infekci. ovšem s dalšími antibiotiky bych u Vás byl opatrný - léčba by pak vyvolala další "superinfekci" - Příznaky mi přijdou jako virová infekce - zkuste léky na potlačení potíží - na suchý kašel před spaním třeba Levopront sirup nebo Stoptussin kapky, mějte také polštář pod hlavou (neležte zcela rovně) a také nejezte chvíli před spaním (z možného refluxu žaludečních šťáv). Bílé cosi v krku jako čepy mohou být projevem virové infekce. Pokud se Vám stav nezlepší cca do týdne, zajděte na vyšetření - kontrolu k praktickému lékaři.
S pozdravem

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.