Dobrý den před rokem sem zvedla těžký pytel z jablky a Pichalo mě to na klíční kosti a teď pár měsíců sem si všimla že mám na pravé ruce zvětšenou klíční kost a začalo mě to bolet až po rameno tak sem si přišla jsem pro řadu. Děkuji
Dobrý den, vaše potíže s bolestí a zvětšením klíční kosti pravděpodobně souvisí s poraněním akromioklavikulárního kloubu (AC kloub) nebo distální klavikulární osteolýzou – degenerativním poškozením kosti způsobeným opakovaným přetížením (např. zvedáním těžkých břemen). Zvedání pytle mohlo vyvolat mikrofraktury na konci klíční kosti, které se hojí tvorbou kostního svalku (hojivé tkáně), což vysvětluje zvětšení a bolest vyzařující do ramene. Typické jsou také potíže při zvedání ruky nebo zatížení ramene.
Doporučuji RTG nebo MRI vyšetření k potvrzení diagnózy a vyloučení fraktury. Do té doby omezte zátěž (nezdvíhejte těžké předměty, vyhýbejte se pohybům ruky za tělo), aplikujte led 3× denně po 15 minutách a užívejte protizánětlivé léky (ibuprofen). Dále navštivte fyzioterapeuta pro stabilizaci lopatky, uvolnění přetížených svalů a úpravu pohybových vzorů. Pokud konzervativní léčba selže, ortoped může navrhnout kortikoidní injekci nebo chirurgický zákrok.
Obdobné otázky
- Dobry den, po nachlazeni mam zalehle v uchu. Lze na uzdraveni ucha pouzit propolisove kapky na vatu? Nebo co je vhodne k pouziti bez receptu? Dekuji
- Dobrý den, prosím, existují nějaká antibiotika bez penicilínu, při kterých můžu kojit (10měsíční dítě)? Asi před 10 lety v pubertě jsem měla alergickou reakci na ATB poslední den léčby v podobě vyrážky a motání hlavy, kdy mi pomohlo Calcium ve vodě. Alergie nebyla dále vyšetřována, ale mám ji uvedenou…
- Dlouhodobé užívání AD a z důvodu nemoci 3 dny nevzaty.Můžu pokračovat dál a může se mi stav zhoršit i po jednom ,dva dni neužití?
- Je možné že kovokeramicky můstek stojí 100000Kč ?na celé horní patro?děkuji Ludmila
- Dobry den, pri sednuti na paty me strasne zacne bolet achilovka na prave noze. Nevíte cim by to mohlo byt? Jestli je nejak natezena nebo zkracena?
- Dobrý den, při seskakováni z návěsu mě vjela tupá bolest do hlavy! Od té doby to není úplně ono bolest za krkem atd.. jsem řidič! Jedná se o pracovní úraz?a koho bych měl navštívit? Děkuji za případnou odpoved
- Dobrý deň, už cca rok a pol mám problémy s neustálym tlakom v močovom mechúri a takmer nepretržitým nútením na močenie a silnou urgenciou, ktorá prišla zo dňa na deň. Podstúpila som už rôzne vyšetrenia a liečbu anticholinergikami ale nič nepomáha a stále sa nezistila príčina mojich problémov. Gynekologicky…
- Dobrý den, několik měsíců mě trápí každodenní únava, bolesti hlavy, závratě, pocity na omdlení, nevolnosti, bolesti žaludku. Léčím se s hypertenzí, tlak je normální, na ORL diagnostikovali vertigo bez klinických příznaků, s krční páteří jsem chodila na rehabilitace, bez efektu. Na neurologii se nic jiného…
- Dobrý den, jsem po drobné CMP. Navíc mě zradila bederní páteř. Ucpání cévy mi postihlo pravou stranu. Nyní, když jsem se "postavil na nohy", tak jsem zjistil, že jsem slabý, jak moucha a nohy se mi třesou jako malému psovi. Nejsem schopný se z podřepu dostat zpět do stoje. Přitom před těmito událostmi…
- Dobrý den, pod prsem se mi objevil nejdriv takový pupinek růžový, postupně začal hnisat, a začal se trochu zvětšovat. Prso nějak neboli. Bolí jen když se tam vytváří nový hnisavy zánět. Nevím zda se jedná o něco vážného nebo jen opruzenina? Děkuji
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: