Dobrý den. Před časemse mi objevila v jednom třísle zvětšená uzlina, která při dotyku bolela. Myslel jsem, že by se mohlo jednato syfilis nebo jinou pohlavně přenosnou chorobu. Nicméně lékař mi řekl, že se jednáo mykozu. Doporučil užívat canesten a uzlina skutečne zmizela ani ne za týden. Ovšem lékaři jsem neřekl že jsem měl nechráněný pohlavní styk s neznámou osobou, tudíz se stále obávám, zda by se nemohlo jednat o příznak syfilidy nebo jiné choroby. Může tomu tak skutečně být i když uzlina zmizela po aplikování canestenu?
Děkuji
Děkuji
Dobrý den, rizikový a nechráněný sex může být spojen s přenosem tzv STD - se sexem spojené nemoci/ infekce. Pokud od sexu uplynuly aspoň 2 měsíce, vrátil bych se za Vaším lékařem a situaci mu vysvětlil - jistě pak indikuje provedení testů na pohl. nemoci: hepatitidy B, C, syfilis, kapavku, HIV. Popř. další (podle toho s kým a jaký sex jste měl). Syfilis se projevuje v prvním čase jako nebolestivý tvrdý vřed v místě vstupu infekce
často právě na penisu nebo konečníku, jeho okolí, při orálním sexu pak v ústech - vřed se ovšem po nějakém čase zahojí a člověk si jej nemusí všimnout - nemoc pak ale postupuje dál) S pozdravem
Obdobné otázky
- Dobrý den, měla bych na Vás otázku ohledně krevní skupiny a sportu. Je podle Vás důležité aby například osoba s krevní skupinou A provozovala cviky či sporty určené pro tuto skupinu? Je to pro tělo lepší nebo to není nějak důležité ? Předem děkuji za odpověď
- Dobrý den .Chtěla bych se zeptat.Když jsem byla zavolána že mi zemřel syn doma mělo mu být 28 .Když jsem ho viděla měl celé oči úplně černé a ucho nafialovělé .Až jsem se vylekala co to je.Než dorazil pan doktor a koronerka pomalu mu to zmizelo jak z očí tak z ucha .Koukali na mě jako na blázna.Dnes…
- Dobrý den, chtěla bych se poradit. Zhruba tři roky řeším potíže se zažíváním (nafouklé břicho, opakující se záněty žaludku, bolesti v pravém podžebří). Byla jsem na gastroskopii cca tři roky zpět a na sonu. Nikde nebylo nic zjištěno, krom malého refluxu. Do toho se mi přidaly potíže s opakovanými vaginálními…
- Dobrý den, potřebuji poradit ohledne mamky.Uz půl roku nevychazi z bytu, jenom je zavřená v pokoji a buď leží nebo sedí, teď prestala jíst nejedla 4 dny jenom lipanky.Ja ji nakupují vařím nic teď neji vše odmítá nic nechce , před rokem a půl ji umřel manžel, je to půl roku co nebyla venku , povídá že…
- Dobrý den sháním psychologa kolem šedesáti let ,potřebuji pomoc s komunikací maminky 88 a dětmi, děkuji
- Dobrý den, beru teď eliceu a dost často mě bolí hlava a mám sucho v krku občas i silný průjem a nevím jestli je to z toho a zda li mám přestat ? Beru asi 5 dni díky
- Dobrý den, při testech na CRP jsem měl hodnotu 120. Kontrolní test druhý den byl nižší, okolo 100. Může se jednat o nemoc virového původu i při takto vysokých hodnotách CRP? Děkuji
- Dobrý den, měl bych dotaz, jen tak mě začalo píchat v boku na pravé straně, po tom co jsem přišel domů a lehnul si, bolest po 10 minutách odešla. Tohle se mi stalo už jednou, ale asi už před půl rokem. Tak jestli to není nic vážného, nebo s tím něco dělat.
- Dobrý den, dnes mi bylo řečeno doktorkou Orl dle testu z vyteru krku, že tam mám malou kvasinku. Doporučila mi tablety clotrimazol, které mám po dobu šesti dnů cucat před spaním. Problém je, že nevím zda tabletu po rozpuštění vyplyvnout nebo jestli ji polknout. V tu chvíli mě nedošlo se na to zeptat.…
- Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně zánětu nehtového lůžka na palci na noze. Zánět trvá už delší dobu, po opakované neúspěšné léčbě jsme se s doktorem dohodli na plastické operaci nehtového lůžka, která proběhne až za 3 týdny. Lékárnice mně prozatím doporučila mazat postižené místo mastí…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: