1 Počet odpovědí:
Dobrý den. Před 3mi týdny jsem objevil 2 malé červení flíčky na žaludu penisu a trochu to svědilo. Když se to několik dní neztrácelo, navštívil jsem kožní lékařku, která posoudila, že se jedná o kvasinkovou infekci a předepsala mě 2x denně Pimafucort. Aplikoval jsem ho ale během cca 3 dnů se na žaludu objevlo více flíčků s mokvajícími povláčky a postihlo to i část předkožky. Ihned jsem opět navštívil lékařku a ta konstatovala, že se jedná o alergickou reakci na některou složku Pimafucortu a předepsala mě 2x denně Imacort a po jeho týdení aplikaci se pupínky ztratily ale zůstalo několik červených bledších flíčků, bez svědění. Paní doktorka stanovila, ať pokračuji v léčbě už pouze 1x denně týden a pak Imacort crm. vysadit. Poté aplikovat Imazol Plus krém 2x denně a na noc ev. Imazol krémpasta. Po zakoupení ImazolPLUS krém jsem v aktuálním přiloženém letáku zjistil, že se ImazolPLUS krém NEMÁ používat na žalud penisu (u Imazol krémpasty toto upozornění není). Jak mám pokračovat? Mám tedy ImazolPLUS krém vynechat a aplikovat pouze Imazol krémpastu? Děkuji za odpověď.
 Jitka Červinková
Dermatolog
Uherské Hradiště
Na dohojení aplikujte Imazol pastu 2xdenně 14 dní,pokud by vysušovala aplikujte Canesten cr 2xdenně,nemydlete.Při recidivě vhodné pak odebrání stěrů a léčba dle citlivosti.Preventivně sedoporučuje zaléčit partnerku protiplísňové vaginální tbl a krémy jsou i volně prodejné.

Obdobné otázky

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.

Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: