Dobrý den, od pondělka mě mírně pobolívalo v krku čehož jsem se po dvou dnech zbavil, pak přišla mí

1 Počet odpovědí:
od pondělka mě mírně pobolívalo v krku čehož jsem se po dvou dnech zbavil, pak přišla mírná bolest dutin za nosem která po jednom dni též zmizela. V pátek ráno jsem už skoro nevstal z postele, teplota začala ten den 37,4 na večer 38.. Dnes v neděli jsem se vzbudil a naměřil si teplotu cca 35,5, měřil jsem se asi desetkrát proto že to není na nemoc úplně standardní teplota, teď k večeru mám teplotu 36,7. Od pátku mě bolí oči, hlava, mírná bolest v krku a mírně ucpané dutiny a mírné problémy se ztuhlými svaly ale to co mě zneklidňuje je, že každou půl hodinu měním úplně propocené tričko, nic nedělám a po tváři mi kape pot bez vyšších teplot. Udržuji se v teple, mám mikinu a deku ale tohle jsem nezažil.

O co může jít?

Děkuji
MUDr. František Rolínek
Praktický lékař
Brno
Dobrý den, popisujete příznaky respirační infekce, ke které patří teplota, pocení. Bolest očí, hlavy, krku, ztuhlé svaly. Pokud teplota roste nebo klesá, projevuje se to pocením - teplo odvádí tak přebytečné teplo a ochlazuje se. Několik dní to chce klidovější režim, postel, čaje, běžně dostupné prostředky z lékárny - při teplotě nad 38 stC Paralen/ Ibalgin. Vhodné spreje a pastilky do krku, bylinné čaje. Větší přísun vitamínu C.
S pozdravem

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.