Dobrý den, od dětství mám vysoké dioptrie -11,5 a -8,75, navíc ve školních letech jsem měla hodně uvolnění skrz tělocvik. Žádné stojky, kotrmelce a zkrátka věci, kde se lze praštit do hlavy. Nedávno jsem, ale zjistila, že je více než pravděpodobné, že bych měla rodit císařským řezem. (Jsem teď těhotná 6měsíc.) Nejdříve jsem byla u své gynekolozky, ta mi řekla, že to je blbost. Pak jsem zašla za svojí oční doktorkou a ta, že naopak blbost to není při mé oční vadě, (v ten den jsem u ní měla i rozkapané oči, kontrolují mě každý půl rok) a napsala mi doporučení - kvůli vysoké myopatii vhodně zvážit možnost porodu císařským řezem (jistě dle gyn. nálezu a stavu). Pri spontánním porodu riziko amoce sítnice.
Za 14 dní jdu znovu ke gynekoložce, tak by mě zajímalo, zda se za to mohu “rvát”. Vím moc dobře, jak jsou oči důležité, proto bych nerada o zrak přišla a dost se toho bojím.
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
otázka, zda rodit císařem nebo vaginálně, se dnes již neposuzuje podle počtu dioptrií (ty samotné nejsou rizikové), ale podle stavu sítnice. Císařský řez může být indikován v případě, že se na sítnici nacházejí degenerativní změny zvyšující riziko odchlípení sítnice. I když dnes se ukazuje, že riziko toto riziko je vcelku malé. Pokud je sítnice zdravá, není tedy třeba se obávat.
Obdobné otázky
- Dobrý den. Mám dotaz. Od doktora mám předepsaný lék, který si doma aplikuji intramuskulárně. Lék je takový olejíček (nechci říkat co je to přesně za lék, jelikož na jiné stránce mě určité osoby začali neprávem označovat za feťáka apod. I přesto že tomu nerozuměli). Už jsem si píchl mnoho injekcí, ale…
- Dobrý den, mám bolesti v krku, suchý kašel, byl jsem poslední 2 týdny unavený více než obvykle, teplota včera zvýšená, dnes již normální. Rýmu mám, ale slabou. Nyní se přidala zimnice. O co by mohlo jít? Děkuji
- Dobrý den, nebudu chodit okolo horké kaše, jelikož mi nechutná kafe šňupu každý den caffeine 1-3 denně. Rad bych se vás zeptal, zdali to bude mít dlouhodobě nějaký vliv na sliznici popřípadě zdali mi hrozí propálení nosní přepážky jako u konzumentů cocainu ?
- Dobrý den, před 4 týdny jsem měla klíště, minulý týden jsem si všimla, že se mi v místě udělala červená skvrna. Nevypadá jako klasická skvrna v případě lymské boreliozy (není kulatá s bílým kruhem uprostřed), spíše taková nezřetelná hnědočervená plocha. Moje lékařka mne poslala na testy ELISA a zároveň…
- Dobrý den, Chci se zeptat jestli je normální chodit na velkou 6x a vícekrát denně, trvá to déle jak týden. Od té doby mě začalo bolet břicho v oblasti pupíku.
- Dobri den, mam problem s intimni partii... Mam zuzenou predkozku a myslim ze ji mam lehce natrhlou co mam delat?
- Dobrý den. Po inplantaci monofokální čočky stále po roce a čtvrt rozmazané vidění na blízko i na dálku. Jak se toto dá řešit. Děkuji
- Dobrý den, je mi 20 let. A už dva roky mi křupe na levé noze palec. Teď mám po druhé za nějakou dobu bolest toho kloubu z boční a dolní strany toho kloubu. Mám použít nějaký kolagen? Nebo něco jiného? Děkuji za odpověď.
- Dostala jsem Tramylpa+Mydocalm. Můžu s léky:Miraclide, Godasal, Pentomer, Cereza a Letrox? Děkuji.
- Dobrý den, chtěl bych se zeptat už cca přes měsíc mě bolí v oblasti bederní páteře, přesněji v levé části kříže. Injekce ani cviky mi moc nepřilepšily spíše zhoršily dle mého názoru. A chci vědět co s tím dále dělat, byli mi předepsané rehabilitace na které budu teprve objednán. Bolest zad mi však brání…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: