Dobrý den, od 2. týdne po porodu mě začaly trápit velmi popraskané bradavky. Kvůli bolesti jsem přes
od 2. týdne po porodu mě začaly trápit velmi popraskané bradavky. Kvůli bolesti jsem přestala dokonce kojit a nyní pouze odsávám, avšak pouze po 6 hodinách, jelikož častěji bych to právě kvůli bolesti nezvládla.
Ještě před popraskáním jsem bradavky mazala Purelanem od Medely, poté jsem vyzkoušela hydrogelové polštářky, které neměly ani minimální účinek. Obklady z šalvěje, homeopatika, kalciovou mast.. Vše mi pomůže minimálně a na velmi krátkou dobu - 2 dny cca.
Může v tom hrát roli, že jsem diabetik?
Dcera má už 2 měsíce a přísunu mateřského mléka se nechci vzdát, avšak nebylo mi doporučeno krmit dítě mlékem, jenž obsahuje krev a také bolest je opravdu nesnesitelná. Žádám o radu, zda je opravdu nutné dojít k lékaři, anebo vyzkoušet nějaký další prostředek k uzdravení.
Děkuji
Může v tom hrát roli, že jsem diabetik?
Děkuji
s největší pravděpodobností bude potřeba upravit přisátí dítěte a zkontrolovat techniku kojení, včetně úst miminka. Určitě doporučuji pozvat si profesionální zkušenou laktační poradkyni, porodní asistentku nebo neonatologickou sestru, které se těmito problémy zabývají a zkontrolují Vás i Vaše dítě.
Dle poranění doporučí nejvhodnější metodu hojení bradavek a zároveň poradí, jak udržet produkci mléka, jak kojit, případně alternativní způsob.
Obdobné otázky
- Dobrý den, dva dny mě bolí v krku ( rodiče byli nemocný).. Loni jsem měla 3 angíny za sebou, tak jsem se dnes podívala do krku, zda tam nemám čepy, ale nemám. Ale vzadu v krku mám takový”pupínky-puchýřky” Je to banalita, nebo mám zajít k lékaři? Děkuji
- Dobrý den, mám zvýšenou hodnotu jaterních testů a proto se na vás obracím s prosbou o radu. Jím hodně bílkovin (zhruba 2g na 1kg tělesné váhy a někdy i více) a už přes rok výrazně omezuji sacharidy. Ale vyloženě ketodietu nedržím. Také jím velké množství zeleniny (klidně i 2 kg denně) a mléčných výrobků…
- Dobrý den, asi 5 dní zpět mě začala svědit kůže pod kolenem, klasicky jsem si ji začala škrábat. Rozškrábala jsem si ji a myslela si, že se zase zahojí. Kůže kolem ale začala být velmi suchá a loupat se, strup se žádný neudělal a místo je pořád vlhké. Jeden den bylo i oteklé a uprostřed se mi udělala…
- Dobrý den, jsou mi předepsaná antibiotika Duracef 500mg, v pátek v 5:00 doberu poslední tobolku, v sobotu od 20:00 má přítel oslavu, je již možná konzumace alkoholu? Děkuji.
- Dobrý den, Je mi 20. Na zádech jsem si našla vystouplé znaménko, myslím že vystouplo v nedávné době, předtím jsem tam měla jen pihu. Uprostřed je ještě taková tmavší tečka. Na kožním jsou dlouhé čekací lhůty. Mám strach že by to mohl být nodulární melanom. Jak velká je pravděpodobnost že by to tak mohlo…
- Dobrý den chtělabych se zeptat, US delší dobu mámze strany na krku boulicku docela tvrdou a kdys na ni saham tak se pohybuje ,nevím cotoje , vímze kdys to nevidíte tak my přesně neřeknete cotoje ,ale budu ráda kdys se dozvím aspoň něco děkuji
- Dobrý den, brala jsem antibiotika Clotrimoxazol na zánět močového měchýře od 13.9.21. Za 5 dní se dostavili vedlejší účinky bolesti a teplota, nevolnost. Lék vysazen 19.9.večer. Za další 2 dny vyrážka, která nyní téměř vymizela a beru Dithiaden. Jak dlouho není vhodné chodit na slunce? Odlétám nyní na…
- Dobrý den, mám přítelkyni která tvrdí že jí všechno v noci probudí i moje dýchání, proto spíme odděleně, můžete poradit co s tím, nebo kam zajít, aby se náš problém vyřešil. Děkuji
- Dobrý den, dva týdny zpět jsem si přiskřípl prsty do dveří od auta. Nikde jsem s tím nebyl. Předevčírem při řízení mě píchlo v ohybu prstu a udělala se mi modřina. Dnes zmizela a prst je bolestivý pouze když ho zmáčknu na určitém místě. Mám si s tím někam zajít, či ne ? Nechci vypadat jako hypochondr. Děkuji…
- Dobrý den, píšu Vám z důvodu mých zdravotních problémů, které mě obtěžují v běžném životě. Na základní škole v 8. třídě se mi vytvořily popraskané ústní koutky, které se zpočátku objevovaly jen občas, nyní je mám permanentně a dodnes jsem se jich nezbavil, někdy byly více nebo méně výrazné a popraskané,…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: