Dobrý den, oči mě boli již několik let. Oční lékař mně předepíše vždycky jen umělé slzy, již několik druhů (posledni:Hylo-care, Tealoz duo gel). Žádné nemají efekt, úleva vůbec žádná. Z očí mně vytéká hnis, čistím je buď micelarni vodou Blephasol nebo borovou vodou. Po poslední 3 měsíční léčbě mam očí po celém dni rudé, krvavé. Celý den nosim tmavé brýle. Na televizi ani do mobilu vůbec nekoukám, číst taky nemůžu - ty oči prostě BOLÍ. Prosím o radu co dělat? Děkuji
Dobrý den, bylo by vhodné zjistit, zda se skutečně jedná o syndrom suchého oka a pokud ano, o který typ. Podle toho se pak řídí léčba. Pokud máte zájem, můžete kontaktovat naši recepci a objednat se k nám na Oční kliniku OFTEX v Pardubicích.
Dobrý den, jedná-li se o syndrom suchého oka, který nereaguje dobře na umělé slzy, v některých případech se léčí kombinací umělých slz s kortikoidními kapkami, ty může předepsat jedině lékař. Může se však jednat i o jiné onemocnění. Bez další návštěvy očního lékaře se neobejdete, zkuste změnit očního lékaře.