Dobrý den, můj dotaz se týká otoku dolních končetin. Po krátkém užívání nesteroidních antirevmati
můj dotaz se týká otoku dolních končetin.
Po krátkém užívání nesteroidních antirevmatik (aclexa) mi velmi otekly dolní končetiny, kotníky téměř zmizely a
lýtka byla jakoby tvrdá. Také jsem mnohem méně chodila na malou potřebu.
Po vysazení se to postupně srovnalo.
Nyní jsem užívala antibiotika na zánět dutin, 2x denně Duomox 1000 a opět mi velmi otekly obě dolní končetiny, s tím, že levá noha více než pravá.
Zajímalo by mne, co je toho příčinou ?
Může to značit nedostatečnou funkci jater ?
Předem moc děkuji za radu,
Veronika
můj dotaz se týká otoku dolních končetin.
lýtka byla jakoby tvrdá. Také jsem mnohem méně chodila na malou potřebu.
Po vysazení se to postupně srovnalo.
Zajímalo by mne, co je toho příčinou ?
Může to značit nedostatečnou funkci jater ?
Předem moc děkuji za radu,
Veronika
Dorbý den Verunko,
nepíšete, zda užíváte nějaké jiné léky nebo se s něčím léčíte. Interakce léků může za velmi mnoho nežádoucích účinků.
Nevím, zda Vám nohy neotékaly již dříve- např. otištěné ponožky večer, když se svlékáte a ráno jsou nožky hubenější.- to by znamenao, že neodvádíte tekutiny z dolních končetin dostatečně a nefunguje buď lymfa nebo žíly, případně zda se léčíte se srdcem nebo máte vysoký tlak. V případě snížení fitrace ledvinami při užívání aclexy mohou totky několikanásobně narůst, nárůst otoků je dán i inhibicí syntézy prostaglandinů a tím pádem nárůst otoků.
Pokud máte ledvinové onemocnění, pak byste léky měla užívat velmi obezřetně a s nižším dávkováním.
Pokud toto bylo i po Duomoxu, nechte si pořádně vyšetřit ledviny.
Přeji Vám hezký den,
Krninská
Pokud toto bylo i po Duomoxu, nechte si pořádně vyšetřit ledviny.
Přeji Vám hezký den,
Krninská
Dobrý den, obraťte se prosím se svým dotazem na lékaře internistu. Přeji brzké uzdravení S. Janovcová
Obdobné otázky
- Dobréj den bil jsem své zubarki stín ze mu zůstal kořen tak mi to skousela vitahnout ale nedalose i po 2 injekci furt sem cejtil bolest tak me poslala na stomatologii mám obavu jestli to půjde umrtvit při tam kam hnis dekuji
- Dobrý den, ráda bych věděla , jakou metodou bych se zbavila ošklivého " dekoltu ", který je posetý malými bradavičkami , a " jaterními" flíčky. Snažím se to skrývat velkou bižuterií, ale chtěla bych se toho zbavit. Je možné řešit celou plochu najednou ? Laserem, chemicky , dusíkem ? Děkuji předem…
- Dobry den,mam problémy s křečovými žilami na nohou.Je mi 37 let a kdysi jsem už jednu operaci podstoupila.Je vaše klinika zaměřená i na tenhle problém?
- Dobrý den, na prstu u palce nohy mám kuří oko, které je již vystouplé, vypadá jak otlak, prst je trochu ohnutý, vypadá to nehezky a stydím se za to, do jakého stavu jsem nohu dostala. na plosce nohy mám také kuří oko. Chci se zeptat co s tím a zda je možné vyléčení.
- Nadměrné pocení v oblasti pánve (ve spánku) Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně nočního pocení především v oblasti pánve. Většinou je toto pocení doprovázeno zimou/zimnicí před usnutím. V noci mě probudí chlad, mokro. Po osprchování/převléknutí do čistého se znovu nezpotím. Domnívám se, že…
- Dobrý den, moje dcera (25 let) má už rok problémy s menstruací. Střídají se u ní delší období krvácení s obdobími úplně bez menstruace. Gynekolog ji vyšetřil (včetně odběru krve, který si ale sama vyžádala) a řekl, že je v pořádku a že se stav časem sám upraví. Obávám se, abychom něco nezanedbali. Považujete…
- Dobrý den, 8,ledna jsem byla na hysterektomii, při operaci byl poškozen močový měchýř, tudíž ho museli sešívačka a měla jsem 10dní cévku. Po vyndání cévy neudržím moč, ani kapku, oni tvrdí že se to spraví, chtěa bych vědět váš názor, jak dlouho to bude trvat a jestli se to vůbec spraví, jsem z toho dost…
- Dobrý den.Mam takový problém,dva týdně jsem uklouzla a bolela noha,teď přestala no trochu netekla...Ne vím co z tím...můžete mně poradit a doporučit co mam udělat...Děkuji.Viktorie
- dobrý den, poradili by jste mi co jíst a pít při potížích se žlučníkem
- Dobrý den.Již velice dlouhou dobu sháním zubního lékaře a bez výsledku.Byla jsem dlouho v zahraničí a to způsobilo problémy.Proto se i vás ptám jestli by jste mě nepřijali jelikož pomalu,ale jistě spěji k tomu,že se už nenajím!Pomozte mi
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: