1 Počet odpovědí:
Dobry den můj 2lety syn mel 4 dny teplotu 38.5 přidala se ryma ..včera hodně plakal nemohl jist..u jidla hodne brecel tak jsem se mu podívala do pusinky a na rtu v ústech ma 6 malich bílých puchyrku...a další ma na horním patre asi 8 jich tam muze mit a trošku krvavé jako by se skrabl...použila jsem G.violet a potrela mu to ..zabralo to trošku se mohl najíst a vyspat se .. Chci se zeptat jestli to jsou afty ...a jak casto muzu dávat tu G.violet...děkuji
MUDr. František Rolínek
Praktický lékař
Brno
Dobrý den, z popisu jde zcela jistě o afty - genciánovou violeť na potírání můžete použít opakovaně. Afty se spontánně zahojí, i když hodně bolí. Nicméně se to může zase opakovat.
S pozdravem

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.