Dobrý den, máme doma velký boj a hledám nějaké info z více stran, jestli mohu poprosit. ☺️ Je to téměř blbost, tak mě omluvte, pokud Vás tím zdržuji. Ale kdyby nějaká dětská paní doktorka oční měla čas jednou větou dát vědět, budu moc rád.. Syn má 7 let, viz aktuální vyšetření a recept z dnešního dne: P: +2.75 cylindr dp -1.25 osa 10 L: +0.75 cylindr dp -1.25 osa 165 jinak na receptu nic dalšího, stav očí již delší dobu stabilizovaný. Chci mu pořídit druhé brýle k moři, ne jako hlavní. Protože on sluneční clonu nemá rád, resp. si ji nechce připnout na ty brýle. Tak mě napadl Transitions GEN S, kde ta technologie je dnes už skvělá a aby měl krytí proti UV záření. Ale zároveň ne čistě dioptrické sluneční, aby to pracovalo s venkovním světlem. Nicméně jeho paní doktorka říkala, že to vytváří světloplachost a že to nedoporučuje a že raději klipy (což právě u něj nefunguje, aby je nosil). Což jsem úplně nepochopil, protože by to měl fakt jen jako druhé brýle k moři a venku. Je to fakt tak nebezpečné u syna použít? Moc díky za případný odborný pohled někoho dalšího. :) S pozdravem David XXXX
0 odpovědí