Dobrý den, mám technický dotaz ohledně léku Diclofenac Duo Pharma Swiss, 75 mg. Doktor napsal recept na utlumení bolesti v oblasti hrudní páteře. Nedávno jsem četl, že se jedná o lék, kde je riziko srdečního / mozkového charakteru. Od sprna do října jsem měl celkem 5 tabletek. Mám mít obavy, nebo se to týká dlouhodobého užívání? Děkuji
1 odpověď
Dobrý den, lék Diclofenac Duo je velmi vyhledávaný pro kombinaci rychle nastupujícího účinku a dlouhodobého efektu a je široce používán. Riziko se týká zvláště těch, kdo infarkt či mrtvici prodělali, léčí se se srdcem, mají zůžené tepny - zvláště lidé vyššího věku a těch, kde se s věkem dají tyto nemoci očekávat (měli tyto komplikace jejich předci a zemřeli na ně). Pokud spadáte do mladší a střední věkové kategorie, riziko je malé. Lékař by Vám dal jiný lék. (Z forenzních důvodů tyto kompl. musí být v letáku uvedeny.) S pozdravem MUDr. Hlaváčová
Získejte odpověď díky online konzultaci
Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.