Dobrý den jsou po zlomenině látkové kosti u kotníku, měl jsem sádru, sádru mi sundali tuto středu teď jsem šel se postavit a šel jsem si udělat jeden zhyb nadzvedl jsem pátý od zeme a kruplo mi v palci strašně mě bolí když se na něj zlehka postavím je to blbost aby to bylo zlomené??? Stal jsem na obou myslíte že má nějaký dopad na to že ta noha byla 29 dni v sadre a ty kosti se nějak zlehčily a proto jsou křehké ???
Dobrý den, ke zlomeninám drobných kostí nohy patří hematom - modřina. Bez něj se spíš jedná o poranění zatuhlého svalově vazivového aparátu.
Kondice kostí záleží i na předchozím stavu - před úrazem - pokud jste se dostatečně pohyboval pěšky a netrpíte chronickou nemocí, mohlo během hojení dojít jen k nepatrnému snížení kostní hustoty.
Dejte na to chladné 1-2 dny, lehce masírujte, rozcvičujte bez zátěže a pokud to nepomůže navštivte rhb lékaře.
S pozdravem MUDr. Květa Hlaváčová
S pozdravem MUDr. Květa Hlaváčová
Obdobné otázky
- Zdravím. Mám nejspíše zánět v krku. Už týden mám hrozně napuchlé mandle, teplotu nemám, bolest při polykání, knedlík v krku, bolest vystřeluje až do ucha a bolí mně stoličky. Děkuji za pomoc
- Dobrý den, přenos chlamydií trachomatis je jen pohlavním stykem? Nebo jsou i jiné možnosti, když má člověk pozitivní protilátky v krvi a tzv nezahnul?
- Dobrý den, šestka dole, po akutním zánětu odstraněn nerv, kanálky provizorně vyplněny, poté ještě jednou - v jednom kanálku nekro kousek, zaděláno a v mezidobí čekání na ošetření zub svisle praskl a ta část se viklá. K lékaři půjdu za týden. Zubu se nemůžu dotknout, bolí, je cítit. Je šance ho ještě…
- Dobrý den, chtěla bych se poradit s následujícím problémem- již několikrát jsem si nahmatala pod čelistí - čelistním kloubem- jakoby v té kůži v ‘podbradku’ na straně - váček jako bych tam měla něco zduřelé. Bývá to pohyblivé, trošku bolestivé, měla jsem to už na obou stranách dnes opět na pravé. Naposledy…
- Dobrý den, prosím o Vaši pomoc nebo alespoň názor odborníka. Natekla mi leva noha u kotniku a do druheho dne jsem se na ni uz nemohl postavit. Neprodelal jsem zadny uraz a ani si nemyslím ze bych ji pretezoval. Rentgen nic neodhalil a ted cekam na vysledky odberu krve zda nemam v krvi nejaky zanet. Problém…
- Dobry večer ja bi som sa chcela spitať kolko stoji operačne vytrhnutie zubu 8 .
- Dobry den ,prosim vas ml,mam obrazku jsem celkem nervozni ,mam na jazyku trochu, neco hnedeho jakoby kuzi ,citim to jakoze je tam neco navic .Boli mne ucho ,spodni dasno a v krku .Mam strach k lekari .Prosim vas co by to mohli byt .? Moc vam dekuji za odpoved.
- Azoospermie! Dobry den, manzel podstoupil spermiogram s vysledkem azoospermie. Neco jsme si o tom uz nacetli a podnikli uz prvni kroky k dalsimu vysetreni na andrologickem pracovisti. Uvidime co dal. Nikde se ale poradne nemohu docist, zda existuji i pripady, ze by se tato porucha vylecila a par…
- Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je nebezpečné nechat se tetotovat během koronavirovè krize i když se v salonu dodržují pravidla hygieny
- Dobrý den, od dětství mám vysoké dioptrie -11,5 a -8,75, navíc ve školních letech jsem měla hodně uvolnění skrz tělocvik. Žádné stojky, kotrmelce a zkrátka věci, kde se lze praštit do hlavy. Nedávno jsem, ale zjistila, že je více než pravděpodobné, že bych měla rodit císařským řezem. (Jsem teď těhotná…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: