Dobrý den,jsem už asi dva týdny propuštěna z nemocnice. Mám akutní pankreatitidu. Dnes jsem ale vypila kávu a začalo mě strašně bolet břicho, tak jsem se chtěla zeptat, po jak dlouhé době mám navštívit nemocnici.
Dobrý den, sotva vás z nemocnice propustili s docela těžkým onemocněním - akutní pankreatitidou. Zde je absolutní zákaz alkoholu, kouření. A delší dobu dietní a nedráždivá jídla, velmi málo tučná. I káva často podráždí žaludek a pak i pankreas. Buďte trpělivá v dietních opatřeních a zatěžujte trávící trakt jen velmi opatrně. Slinivce můžete pomoci v tom, že během jídla můžete vzít v pilulce její trávící enzymy (Kreon, Pankreolan, Panzytrat) - pomohou trávit jídlo a tak šetřit slinivku.
Pokud jsou bolesti břicha výrazné a nejeví zlepšení, také zvracíte - je nutné lékařskou pomoc vyhledat.
S pozdravem
S pozdravem
Obdobné otázky
- Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně mého problému Tento problém mám už od dětství, ale nikdy jsem ho neřekl lékaři, jelikož se mi nezdál tak vážný a myslel jsem, že je jen dočasný, ale trvá přes 10 + let a zdá se mi, že se poslední 2 roky zhoršil, nedokážu se soustředit delší čas (déle než 5 minut)…
- Dobrý den . Chtěla bych se prosím zeptat ,páleni na hrudi ,dušnost,bušení srdce . Včera jsem měla kolaps ,myslela jsem že mám infarkt . Bylo mi řečeno podleEkg a krevních testů,že je to od páteře. Je to možnéprosim ?
- Dobrý den, mám dotaz ohledně zdravotní dokumentace. Zajímá mě, co vše má u sebe evidováno praktik. Např. byl jsem letos na urologické operaci v nemocnici, praktik o tom vůbec neví. Nemám v plánu mu to ani, sdělovat. U praktika jsem nebyl cca 4 roky. Zajímá mě zda mu zprávu z nemocnice někdo pošle, nebo…
- Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat... Včera jsem zkolabovala, omdlela... Nepamatuji si nic... Byla u mě kamarádka, která říkala, že jsem upadla, třásla se mi práva ruka, byla jsem úplně zelená... Trvalo to prý cca 2-3 minuty... Když jsem se probrala měla jsem ledové ruce a byla hrozně zpocená...…
- Dobrý den, Syn nar.8.8.2022 vyšetření kycli- Sono Ib I, DI.dx.epi.sine Trminky režim23h/d Váš nazor? Jsou trminky nutne?
- Dobrý den, Mám diagnostikovanou neurofibromatozu typu 1, mohu i přesto darovat krev či plazmu? Mám skupinu 0+ tze by se to hodilo.
- Dobrý den,byly u mě zjištěny 3 žlučníkové kameny ve velikosti 3cm,byla mi doporučena laparoskopie.Chci se zeptat zda je potřeba odstranit celý žlučník? žádné problémy nemám jen občas bolesti břicha ale jen na levé straně.Druhá otázka je zda bych v budoucnu neměla problém během těhotenství pokud bych…
- Zdravím . Teď beru paralen a mužů k tomu brát vitamin C plus doplněk stravy cholestmizin ? Děkuji
- Z ničeho nic mědnes začalobolet koleno ,jsem na warfarinu,co mám dělat, děkuji za odpověď
- Dobrý večer, od středy trápí mou sestru teploty 37,5 C, rýma, bolesti hlavy, zvracení a bolesti žaludku, co by to tak mohlo být.
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: