Dobrý den, Již to budou dva roky, co jsem dostal facku do oka, kvůli které jsem zašel k očnímu lé

1 Počet odpovědí:

Již to budou dva roky, co jsem dostal facku do oka, kvůli které jsem zašel k očnímu lékaři, protože jsem měl pocit cizího tělíska a škrábání v oku. Doktorka mi sdělila, že s největší pravděpodobnostní se jedná o erozi rohovky a předepsala antibiotickou mast.

Následně jsem s problémy škrábání v oku navštívil ještě jiné oční lékaře s odstupem času, protože mě to stále trápilo, ti mi řekli, že je vše v pořádku. Předepsali mi ale alergické kapky, že to může být z alergie.

Kapky na alergii jsem si kapal, ale nepřišlo mi, že by pomáhaly. Teď už si nic nekapu, občas jsem si kapal OcuFlash, když jsem měl červené spojivky, nebo drobné obtíže.

Teď k mému dotazu. Obtíže nepociťuji, jen neustále pozoruji, že spojivka u jednoho oka (toho které bylo udeřeno), je červenější téměř vždy, než u druhého oka. V koutku je to oko žilnatější a červenější a pod spodním víčkem bývá také zarudlejší oproti druhému. Nejedná se o nic extrémního, ale vidět v zrcadle to je.

Neřekl bych že jsem hypochondr, ale o zrak mám obavu. Tak proto sem píši s tímto dotazem.

Je možné že jen každá spojivka je víc prokrvená, nebo tak něco a je zcela normální že jedno oko je pod víčkem a v koutku trochu červenější než to druhé? Nevím jak jsem to měl před tou fackou do toho oka, jestli jsem ho měl také zarudlejší nebo ne, pozoruji to totiž až od té události.

Děkuji a jsem s pozdravem.
MUDr. Jitka Pidrmanová
Oční lékař
Pardubice
Dobrý den, po erosi rohovky, i když se zhojila, může docházet k recidivující erosi rohovky různě často, bývá provázeno slzením, pocitem bodnutí či cizího tělíska, zarudnutím oka, světloplachostí a podobně. Pro diagnostiku je vhodné navštívit lékaře ihned při vzniku potíží, po diagnostickém obarvení rohovky fluoresceinem může lékař vidět poškozené buňky epitelu rohovky, ty se však samovolně během hodin až jednoho dne zahojí a potom lékař již místo poškození nevidí, mohou vzniknout diagnostické rozpaky.

Obdobné otázky

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.

Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: