Dobrý den, je mi 16 let a už asi dva roky mě trápí úzkosti. Mám spousty koníčků a navíc studuji na velmi těžkém gymnáziu. Dříve se mé úzkosti projevovaly spíše ve formě atak, ale poslední asi půl roku mám pocit, že mě úzkost a stres trápí téměř nepřetržitě a každý den. Stresuji se z běžných věcí nebo banalit, ale nejsem to vůbec schopna ovlivnit. Mám úplně stažený hrudník, krátce dýchám, zvýší se mi tep, je mi nevolno. Často se mi stává, že mám pocit, že se nemůžu pořádně nadechnout. Asi dva týdny zpět jsem se probudila s velkou bolestí hlavy a ten den večer se mi motala hlava a třáslo celé tělo. Nevím jestli to bylo kvůli psychice, ale jinak jsem úplně zdravá. S třesem se často i probouzím nebo mě přepadne ve škole. Jako malá (asi 3. třída) jsem se léčila u psychiatra, kvůli zvracení vždy den po Vánocích a Velikonocích ze stresu. Brala jsem na to Zoloft a potíže následně vymizely. Zhruba od ledna do května jsem docházela k psycholožce, se kterou jsem řešila již zmíněné ataky, které se objevují jen výjimečně. Teď přes svátky mi bylo docela dobře. Snažila jsem se na nic nemyslet, ale jakmile jsem si jen trochu vzpomněla na povinnosti, které mě přes prázdniny čekají udělalo se mi nevolno. Asi od včerejška ale pociťuji, že se vše zase vrací a já jsem znovu bezdůvodně nervózní a mám již zmíněné potíže. Prosím vás tímto o nějakou radu. Předem děkuji.
1 odpověď
Získejte odpověď díky online konzultaci
Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.