Dobrý den, dělají se mi "menší otoky" nárazově po celém těle, vypadá to jako kopřivka (ale NESVĚDÍ to), taková větší nateklá skvrna mírně zarudlá. Nejčastěji v podkolenních jamkách, na bocích, za ušima, pod očima a na víčkách. Je to vždy nárazové, pokaždé jinde a jinak veliké, po nějaké chvíli (někdy 30min, někdy půl dne) zase vymizí. Měla jsem tento problém před 5ti lety v říjnu, na kožním mě léčili akorát kortikoidy a příčinu neřešili. Nějak to vymizelo a teď se mi to týden zpět zase vrátilo, mohu poprosit o radu, s čím by to mohlo být spojené? Předem moc děkuji.
Dobrý den, ano vypadá to jako kopřivka nebo větší citlivost kůže, která se prchavým otokem, zarudnutím a možná i bolestivostí projevuje. Mělo by se pokusit zjistit, co problémy vyvolává (fyzikální vlivy, chemické vlivy, potraviny, stres,....). I když se často, bohužel, příčina nezjistí.
S pozdravem
S pozdravem